onexoxblackplanjoker123 Відділ освіти Гайсинської міської ради — «Клас безпеки» відкрили у ліцеї №7 м. Гайсин

«Клас безпеки» відкрили у ліцеї №7 м. Гайсин

p1iad5rhmd15ujppc27e1absf6ni     Сьогодні, 17 жовтня 2024 року, у закладі шкільної освіти ліцеї №7 Гайсинської міської ради урочисто відкрили «Клас безпеки». Поява такого класу стала можливою завдяки перемозі заявки ліцею в конкурсі соціальних ініціатив «Час діяти, Україно!». Проєкт отримав співфінансування від Фонду «МХП – Громаді» у сумі 98 тисяч гривень, а також кошти на ремонт від Гайсинської міської ради на засадах співфінансування.  
      Передбачається, що створення та функціонування класу безпеки сприятиме систематичній підготовці учнів з питань цивільного захисту, особистої безпеки, здорового способу життя та формування навичок самозахисту і рятування в умовах надзвичайних ситуацій.
     Клас безпеки поділений на тематичні зони: пожежна безпека, мінна безпека, цивільний захист, безпека в побуті, домедична допомога, правила дорожнього руху.

     Безпекова аудиторія знаходиться в укритті цивільного захисту та оснащена навчальними макетами небезпечних предметів, тематичними іграми, інформаційними плакатами та роздатковим матеріалом. Також там є справжній одяг пожежника та спорядження.
     Гості, які завітали до закладу освіти на цю подію – керівник громади Анатолій Гук, начальник відділу освіти Валентина Шрамко, регіональний директор ПРАТ Зернопродукт МХП Володимир Романюк, представниця від Фонду «МХП-громаді» Тетяна Поліщук, начальник районного управління ДСНС Андрій Місюра, фахівці ДСНС– побажали дітям отримати у класі безпеки багато корисних знань та щасливого дитинства під мирним небом України.
      З учнями 3-го класу провели перший безпековий урок в новоствореному класі. Шкільна команда юних рятувальників, переможець районних та обласних змагань ділилася знаннями та навиками з молодшими дітками.
     Міський голова подякував усім причетним до реалізації даного проєкту та пообіцяв сприяти відкриттю таких класів по усім закладам освіти у нашій громаді.