onexoxblackplanjoker123 Відділ освіти Гайсинської міської ради — Інформаційне повідомлення про проведення громадського обговорення щодо реорганізації закладу дошкільної освіти «Журавлик» с. Карбівка Гайсинської міської ради шляхом приєднання до закладу загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів с. Карбівка Гайсинської

Інформаційне повідомлення про проведення громадського обговорення щодо реорганізації закладу дошкільної освіти «Журавлик» с. Карбівка Гайсинської міської ради шляхом приєднання до закладу загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів с. Карбівка Гайсинської

обговорення 20241.Найменування організатора  громадського обговоренняГайсинська міська рада.

          2. Мета:врахування думки жителів с. Карбівка Гайсинської міської радищодореорганізації закладу загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів с. Карбівка Гайсинської міської ради та закладу дошкільної освіти «Журавлик» с. Карбівка Гайсинської міської ради шляхом злиття та створення закладу загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів с. Карбівка Гайсинської міської ради.

          3. Законність прийняття рішення:

Рішення про утворення, реорганізацію, ліквідацію чи перепрофілювання (зміну типу) закладу загальної середньої освіти приймає його засновник (засновники).

Рішення про утворення, реорганізацію, ліквідацію чи перепрофілювання (зміну типу) закладу дошкільної освіти незалежно від підпорядкування, типів і форми власності приймає його засновник (засновники).

          У разі реорганізації чи ліквідації закладу освіти засновник зобов’язаний забезпечити здобувачам освіти можливість продовжити здобуття освіти на відповідному рівні освіти.

          Реорганізація і ліквідація закладів загальної середньої освіти у сільській місцевості допускаються лише після громадського обговорення проєкту відповідного рішення засновника.

Заклад освіти може здійснювати освітню діяльність одночасно на різних рівнях освіти та за різними видами освіти, утворювати для цього структурні підрозділи.

Заклади освіти для здійснення своєї статутної діяльності можуть об’єднуватися з іншими юридичними особами на договірних засадах, створюючи освітні, наукові, освітньо-наукові, освітньо-виробничі та інші об’єднання, кожен з учасників якого зберігатиме статус юридичної особи.

4. Обґрунтування необхідності здійснення заходів.         

Головне у закладі освіти – це якість знань, рівень підготовки дітей до навчання у школі, вміння набувати навиків спілкування в колективі однолітків, вчитися здобувати лідерські навики, мати можливість повноцінного розвитку своїх здібностей та творчої майстерності. Бо тільки у конкурентному учнівському середовищі у дітей є мотивація до кращих результатів у навчанні. На жаль, з початку повномасштабного вторгнення російської федерації вихованці закладу дошкільної освіти «Журавлик» с. Карбівка не мають можливості отримувати освітні послуги за очною формою навчання, оскільки у закладі відсутнє сховище, наявність якого є обов’язковою умовою відвідування закладу дітьми повноцінно. Будівництво нового укриття в умовах сьогодення для наявного контингенту дітей є економічно недоцільним та необґрунтованим. Злиття двох закладів освіти дасть можливість використовувати укриття, розташоване на території школи, та здійснювати очне навчання, що сприятиме розвитку дітей, підвищить якість освіти та створить умови для соціалізації дошкільнят. Процес реорганізації не супроводжується скороченням чисельності працівників.

Заходи з оптимізації мережі закладів дошкільної та загальної середньої освіти планується провести з метою створення єдиного освітнього простору, раціонального та ефективного використання наявних ресурсів, матеріально-технічної бази, їх спрямування на задоволення освітніх потреб учнів та вихованців, забезпечення якісніших умов навчання. Дія прийнятого рішення поширюватиметься на вихованців, учнів та їх батьків.

Отже, на розгляд та громадське обговорення пропонується питання щодо перспективного планування спроможної освітньої мережі на території Гайсинської міської ради за наступним планом:

-        реорганізація закладу загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів с. Карбівка Гайсинської міської ради (місцезнаходження юридичної особи: 23725, Вінницька область, Гайсинський район, с. Карбівка, вул. Центральна, 62, код ЄДРПОУ 26234327) та закладу дошкільної освіти «Журавлик» с. Карбівка Гайсинської міської ради (місцезнаходження юридичної особи: 23725, Вінницька область, Гайсинський район, с. Карбівка, вул. 1 Травня, 14, код ЄДРПОУ 38283569) шляхом злиття та створення закладу загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів с. Карбівка Гайсинської міської ради.

      5. Суб’єкт, що вніс пропозицію щодо реорганізації закладу загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів с. Карбівка Гайсинської міської ради та закладу дошкільної освіти «Журавлик» с. Карбівка Гайсинської міської ради шляхом злиття та створення закладу загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів с. Карбівка Гайсинської міської ради – відділ освіти Гайсинської міської ради.

     6.Строк, місце, час проведення громадського обговорення, акредитації представників засобів масової інформації, реєстрації учасників – громадське обговорення відбудеться в приміщенні закладу загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів с. Карбівка Гайсинської міської ради05.06.2024 року о 9.00 год. з громадськістю с. Карбівка.

     7. Поштова адреса та адреса електронної пошти, номер телефону, строк і форми для подання пропозицій (зауважень) –м. Гайсин вул. 1 Травня, 40, тел. 2-24-21, ел. адреса osvitagaysin@gmail.com.

            Пропозиції (зауваження) учасників громадського обговорення подаються у письмовій чи усній формі, надсилаються електронною поштою із зазначенням прізвища, імені, по батькові та адреси особи, яка їх подає, протягом 15 днів з дати опублікування повідомлення про його проведення.

     8. Місцезнаходження та адреса електронної пошти, номер телефону організатора громадського обговорення, за якими можна отримати консультації з питання, що винесено на громадське обговорення – відділ освіти Гайсинської міської ради, м. Гайсин вул. 1 Травня, 40, тел. 2-24-21, ел. адреса   osvitagaysin@gmail.com.

                 9. Прізвище та ім’я особи, визначеної відповідальною за проведення громадського обговорення – Шрамко Валентина Миколаївна, начальник відділу освіти Гайсинської міської ради.

          Запрошуємо усіх бажаючих взяти участь у обговоренні питання   щодореорганізації закладу загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів с. Карбівка Гайсинської міської ради та закладу дошкільної освіти «Журавлик» с. Карбівка Гайсинської міської ради шляхом злиття та створення закладу загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів с. Карбівка Гайсинської міської ради та обговорення відповідного проекту рішення, що виноситиметься на розгляд Гайсинської міської ради.

ВИСЛОВІТЬ СВОЮ ДУМКУ, ПОДАВШИ СВОЇ ПРОПОЗИЦІЇ (ЗАУВАЖЕННЯ) У ПИСЬМОВІЙ ЧИ УСНІЙ ФОРМІ.