onexoxblackplanjoker123 Відділ освіти Гайсинської міської ради — Бадмінтоністи вперше виборювали нагороди Спартакіади

Бадмінтоністи вперше виборювали нагороди Спартакіади

p1hmupuudht1hci4t26ug91tqobБадмінтон – це досить популярний в Україні та світі олімпійський вид спорту. Він є одним з провідних в Гайсинській громаді, адже бадмінтоністи-гайсинчани є постійними призерами чемпіонатів області та учасниками чемпіонатів України.

Тому логічним було рішення включити цей вид спорту до програми Спартакіади серед учнів/учениць ЗЗСО Гайсинської міської ради у 2023-2024 навчальному році.

І ось 14 лютого, в спортивній залі ЗЗСО І-ІІІ ст. №3 м. Гайсин стартував перший спартакіадний турнір бадмінтоністів. Як для першого разу, участь в змаганнях взяла досить значна кількість учасників – 51 (28 дівчат та 23 юнаки) з 10 навчальних закладів громади.

Це призвело до того, що кращі бадмінтоністи змагались майже увесь день, зігравши кожен по 4 – 5 ігор. В особистих змаганнях домінували представники одного закладу – ЗЗСО І-ІІІ ст. №5 м. Гайсин. Вони вибороли всі призові місця у змаганнях дівчат:

  1. Сторожук Анастасія
  2. Довженко Наталія
  3. Травка Олександра

В змаганнях юнаків бадмінтоністи цього закладу вибороли друге (Іванов Владислав) та третє (Линник Антон) місця, а переможцем став єдиний не представник п’ятої школи – Манченко Володимир (ЗЗСО І-ІІІ ст. №1 м. Гайсин).

Зрозуміло, що такі результати особистих змагань привели до безумовної перемоги бадмінтоністів ЗЗСО І-ІІІ ст. №5 м. Гайсин (керівник закладу Зиза В.О., учитель фізкультури Міщенко М.Д.) в командному заліку. Друге місце виборола команда ЗЗСО І-ІІІ ст. №1 м. Гайсин (керівник закладу Ткачук Н.М., тренер Бакуменко О.В.), третє – команда ліцею №7 м. Гайсин (керівник закладу Мендусь Л.Г., тренер Береговий М.С.).

Організатори та учасники змагань висловлюють подяку адміністрації ЗЗСО І-ІІІ ст. №3 м. Гайсин (керівник закладу – Буга О.В.) за створені умови та тренеру з бадмінтону Гайсинської ДЮСШ Скрипнику В.І. за організацію та суддівство змагань.