onexoxblackplanjoker123 Відділ освіти Гайсинської міської ради — Тімбілдінг – ресурс згуртованого колективу

Тімбілдінг – ресурс згуртованого колективу

p1hmup5c3m5mi1jg81fuohhdl3v515 лютого 2024 року на базі ЗДО №7 «Берізка» м. Гайсин (директор Голотюк Л.Г., вихователь-методист Груша Н.В.) відбувся семінар – практикум для практичних психологів та соціальних педагогів закладів освіти Гайсинської міської ради.

В сучасному освітньому середовищі, педагоги стикаються з різноманітними викликами. Одним з ефективних способів зміцнення командного духу та покращення співпраці між педагогами є тімбілдінг. Це процес, який містить різноманітні активності та тренінги, може позитивно впливати на якість освіти та підвищувати результативність педагогів під час освітнього процесу.

Програма семінару передбачала розкриття теоретичних засад з даного питання та висвітлення кращого досвіду роботи щодо використання тімбілдінгу серед педагогів, важливість та вплив його на створення сприятливого навчального середовища.

Досвідом роботи з колегами поділилася Юлія Омельчук практичний психолог ЗДО №7 «Берізка» м. Гайсин. Психологиня детальніше розкрила поняття тімбілдінгу, ознайомила із видами та принципами командної взаємодії, наголосила на згуртованості колективу.

Під час семінару фахівці психологічної служби опанували навички позитивної взаємодії в команді та командної комунікації; пройшли тематичне тестування; переглянули навчальне відео та виконали практичні вправи, для формування та посилення командного духу шляхом згуртування учасників тренінгу; створення почуття єдності, довіри та взаєморозуміння в команді.

Активні методи взаємодії, вдало підібрані вправи та позитивний емоційний зв'язок між спікером Ю. Омельчук та учасниками даної зустрічі створили єдиний психолого-енергетичний простір, який і є підґрунтям для успішної роботи команди.

Підсумовуючи роботу семінару психолог КУ «ЦПРПП ГМР» Лариса Крук відмітила, що тімбілдінг для педагогів є важливим елементом розвитку освітнього процесу. Він сприяє покращенню комунікації, розвитку лідерських навичок, зниженню стресу та підвищенню мотивації вчителів. Тому, впровадження тімбілдінгу в освітні заклади має великий потенціал для покращення якості освіти.

Дякуємо адміністрації закладу дошкільної освіти №7 «Берізка» м. Гайсин (директор Лариса Голотюк) за створення комфортних умов для проведення зустрічі.