onexoxblackplanjoker123 Відділ освіти Гайсинської міської ради — Засідання педагогічної спільноти учителів математики

Засідання педагогічної спільноти учителів математики

p1hk3i76s91n8t1dtr1rl87ojhlt812 січня 2024 року комунальною установою «Центр професійного розвитку педагогічних працівників ГМР» проведено засідання педагогічної спільноти учителів математики. Захід відбувся у дистанційному форматі з використанням електронного сервісу Google Meet, в ньому взяли участь 37 педагогів з Гайсинської та Кунківської територіальних громад.

Учителі-математики опрацьовували методичну тему «Методичні аспекти сучасної математичної освіти». Модераторами семінару виступили директор КУ «ЦПРПП ГМР» Віталій Сич, керівник педагогічної спільноти учителів математики Ольга Костенко, учитель математики ліцею №7 м.Гайсина Ганна Дем’янюк.

Засідання педагогічної спільноти розпочали виступом директора КУ «ЦПРПП ГМР» Віталія Сича за темою «Траєкторія професійного розвитку учителя математики», доповідач висвітлив шляхи професійного удосконалення педагога (участь у науково-методичних заходах, конкурсах, навчання за програмою підвищення кваліфікації, атестація, сертифікація).

Тема сертифікації роботи учителя математики на часі, адже в період з 15 по 30 січня 2024 року проводитиметься реєстрація педагогів для участі в цьому заході. З нормативною базою, процесом та механізмами проходження сертифікації учасників зібрання ознайомила Ольга Костенко, її виступ і практичні поради були цікавими та цінними - у 2023 році Ольга Віталіївна успішно пройшла процес сертифікації, має напрацьовані результати презентації діяльності педагога на усіх етапах фахових та професійних випробувань.

З презентаційним виступом «Місія експерта в сертифікації педагогічних працівників» перед учасниками педагогічної спільноти виступила Ганна Дем’янюк - учитель математики ліцею №7 м.Гайсина. У 2023 році Ганна Володимирівна пройшла навчання, успішно склала іспит та стала освітнім експертом з питань сертифікації.

Далі засідання педагогічної спільноти було продовжено опрацюванням ряду нормативних документів, визначенням актуальних напрямів, завдань для реалізації змісту предметів математичної освітньої галузі, ознайомленню з видами електронного освітнього контенту та можливостями його використання в освітньому процесі, обговорено питання участі педагогів в процесі формування модельних навчальних програм, відбору електронних версій підручника з математики для 7-х класів, окремі питання роботи з електронним журналом, оцінювання навчальної діяльності здобувачів освіти, підготовки учнів до складання національного мультипредметного тесту. Керівником педагогічної спільноти було детально проаналізовано результати участі учнів у ІІ етапу Всеукраїнської предметної олімпіади з математики.

Поспілкувавшись у відкритому діалозі учасники педагогічної спільноти обговорили усі важливі питання, отримали практичні поради та відповіді на запитання, які є нагальними та актуальними в роботі вчителів математики.