onexoxblackplanjoker123 Відділ освіти Гайсинської міської ради — Театралізована діяльність в дитсадку

Театралізована діяльність в дитсадку

p1hjk4tnni1avl1g3vfrp10me10drjТеатралізовані ігри належать до найбільш улюблених ігор дітей і супроводжують їх, починаючи з раннього віку. Існує багато способів організації театралізованої діяльності, однак основними є:

-        театралізовані вистави, у яких діти є глядачами;

-        театралізовані ігри – ігри-драматизації, різні види театру для себе, тобто не розраховані для глядача: театр іграшок, пальчиковий, ляльковий, настільний тощо;

-        гра у театр, тобто підготовка вистав для глядачів, у якій діти виступають акторами.

У період з 01 січня по 05 січня 2024 року у закладах дошкільної освіти проходив Тиждень театру, дійства якого збагатили дитячий світ позитивними емоціями, адже діти люблять театр, щиро реагують на події, вірять акторській грі героїв, легко запам’ятовують сюжет вистави, намагаються відтворити його у своїх подальших іграх.

Крім проведення внутрішньосадкових театралізованих дійств, педагоги ЗДО №2 «Дзвіночок» завітали у гості до дитячого садка №7 «Берізка» з виставою «Різдвяна казочка» (автори - вихователь Дідицька А.С. та музичний керівник Гунікова Н.В.,), сюжет якої наповнив дитячі серця зворушливими, емоційно яскравими та пізнавальними моментами їхнього життя.