onexoxblackplanjoker123 Відділ освіти Гайсинської міської ради — Тренінг для учителів-філологів «Практичні аспекти подолання освітніх втрат»

Тренінг для учителів-філологів «Практичні аспекти подолання освітніх втрат»

Заставна scdsfdgfd25-6 січня 2024 року за сприяння відділу освіти Гайсинської міської ради та КУ «ЦПРПП ГМР» на базі ЗЗСО І-ІІІ ступенів №4 м.Гайсин відбувся очний тренінг «Наздоженемо: практичні аспекти подолання освітніх втрат з української мови та літератури». Учасниками заходу стали 44 педагоги - вчителі української мови та літератури, зарубіжної літератури закладів освіти Гайсинської та Кунківської територіальних громад.

Курс створили в межах спільного проєкту «Наздоженемо: курс про подолання освітніх втрат» громадської спілки “Освіторія”, Дитячого фонду ООН (UNICEF Ukraine), Міністерства освіти і науки України за підтримки Глобального партнерства заради освіти (GPE) та уряду Японії.

Мета тренінгу: навчити вимірювати навчальні втрати учнів з мовно-літературної галузі та конструювати програми подолання цих втрат.

Тренерка - Немировська Наталя Вікторівна, учителька української мови та літератури ЗЗСО І-ІІІ ст. №4 м. Гайсина Вінницької обл., учитель-методист, призер обласного етапу Всеукраїнського конкурсу “Учитель року-2018”, півфіналістка конкурсу “Global Teacher Prize Ukraine-2018”.

Упродовж двох днів учителі-філологи мали змогу ознайомитися з дієвими інструментами щодо подолання освітніх втрат у навчальному процесі, створювали власні кейси з цікавими ідеями, що допоможуть учням подолати освітні втрати: визначили теми, які є найважчими для опрацювання, обговорили методи та форми для надолуження навчальних втрат, ознайомилися із стратегіями подолання освітніх втрат учнівства. Розробили цікаві кейси з різних творів української літератури, адвент-календарі з мотиваційними висловами для учнівства від класиків української літератури, поєднуючи письмову та усну взаємодію, працюючи з медіатекстами. Якісна комунікація між словесниками вже завтра матиме дієве продовження. Кожен учасник матиме можливість примножити свої знання з актуальної теми. Учителі створювали відеоролики, озвучували мультфільми, створювали запитання до прослуханої/прочитаної інформації, навчилися працювати на платформі ВШО, конструктором навчальних програм, з вебресурсами Flinga, Wordwall, Padlet, Gimkit тощо.

Учасниками тренінгу була висловлена щира вдячність педагогу-тренеру Наталії Немировській за ефективне та цікаве навчання, адміністрації ЗЗСО І-ІІІ ступенів №4 м.Гайсин (Григорій Боровий) за створення комфортних умов для проведення тренінгу.

ПЛАН ПРОВЕДЕННЯ ТРЕНІНГУ«Наздоженемо: практичні аспекти подолання освітніх втратз української мови та літератури»