onexoxblackplanjoker123 Відділ освіти Гайсинської міської ради — «Пліч-о-пліч зі спортом»

«Пліч-о-пліч зі спортом»

p1hiqfnqc51kvvck2g3o170s15ggfЗа підтримки Президента в Україні стартував проєкт «Пліч-о-пліч». Проєкт являє собою загальнонаціональну платформу для учнів шкіл, яка об’єднує їх у різних видах спорту, сприяє фізичному розвитку та спортивній активності, підтримці здорового способу життя та популяризації спорту серед шкільної молоді. 

Метою Проєкту є популяризація видів спорту серед учнів закладів загальної середньої освіти у 2023-2024 навчальному році, залучення максимальної кількості учнів до регулярних занять фізичною культурою та спортом, створення умов для розвитку спорту серед здобувачів освіти, підтримки у ЗЗСО системи фізичного виховання, формування у молоді сталих традицій і мотивації щодо фізичного виховання і спорту як важливого чинника у забезпеченні здорового способу життя, покращення спортивного іміджу.

В межах даного проєкту заплановано проведення спортивних змагань із п’яти видів спорту, які є популярними та доступними: баскетбол, волейбол, спортивне орієнтування, футзал та черлідинг.

У нашій громаді першими змаганнями в рамках Проєкту стали старти з баскетболу 3х3 серед юнаків та дівчат – учнів 5 – 7 класів. Вони пройшли 22 грудня в спортивній залі ЗЗСО І-ІІІ ст. №3 м. Гайсин.

В змаганнях серед юнаків взяло участь п’ять команд, дівчат – чотири. Після проведених матчів, було виявлено переможців: команди ЗЗСО І-ІІІ ст. с. Куна (керівник закладу – Брагар І.В., учитель фізкультури – Дмитришин С.М. ) – серед дівчат та ліцею №7 м. Гайсин (керівник закладу – Мендусь Л.Г., тренер – Демидась В.В.) – серед юнаків.

Учасники змагань подякували адміністрації ЗЗСО І-ІІІ ст. №3 та її керівнику Бузі О.В. за надане приміщення та створені умови для проведення змагань.

Попереду у юних спортсменів – старти в інших видах Проєкту, переможці яких презентуватимуть громаду на змаганнях районного та обласного рівнів.