onexoxblackplanjoker123 Відділ освіти Гайсинської міської ради — Онлайн консультація для заступників директорів ЗЗСО

Онлайн консультація для заступників директорів ЗЗСО

онеіфівапУсім учителям, які працюють у 5-6 класах Нової української школи, необхідно пройти навчання про підходи, принципи й методики НУШ. Про це йдеться у розʼясненні Міністерства освіти і науки України щодо майбутнього підвищення кваліфікації педагогів.

У відомстві зазначають, що пройти навчання цьогоріч бажано навіть учителям, які вже пройшли підвищення кваліфікації у 2023 році, оскільки воно враховує реалії, у яких зараз працюють школи, і пропонує поглиблену підготовку. Зазначається, що пройти навчання мають учителі усіх предметів і курсів як інваріантної, так і варіативної частини програми, причому за всіма предметами, які вчитель викладає в 5–6 класах Нової української школи.

Про те, як організовуватиметься навчання для педагогів закладів освіти Гайсинської міської територіальної громади ішла мова на онлайн консультації для заступників директорів ЗЗСО за темою «Індивідуальна траєкторія освітнього розвитку педагога», яку 20 жовтня 2023 року провів директор КУ «Центр професійного розвитку педагогічних працівників» Віталій Сич.

Під час заходу також було висвітлено актуальні питання формування освітньої траєкторії розвитку педагога, його участі у різноманітних методичних заходах, підготовки до процесів атестації та сертифікації, участі в дослідженні щодо вирішення проблеми подолання освітніх втрат здобувачами освіти. В ході консультації відбувся цікавий діалог з питань організації методичної роботи, діяльності педагогічних спільнот, організації виконання «Положення про педагогічну інтернатуру» та ряду інших питань, які мають бути в полі зору заступника директора з навчально-методичної роботи.