onexoxblackplanjoker123 Відділ освіти Гайсинської міської ради — Захист ментального здоров’я учасників освітнього процесу в умовах воєнного стану

Захист ментального здоров’я учасників освітнього процесу в умовах воєнного стану

рпор1Дбати про своє

ментальне здоров’я - така ж базова

необхідність кожної людини,

як і дбати про здоров’я фізичне….

 

13 жовтня 2023 рокувідбулася онлайн-зустріч для практичних психологів, соціальних педагогів та педагогів організаторів закладів освіти Гайсинської громади. Захід проходив у межах Всеукраїнської програми ментального здоров’я та комунікаційної кампанії «Ти як?», ініційованої першою леді Оленою Зеленською.

Ментальне здоров’я - це непомітний, але водночас головний двигун людини, що дозволяє не лише повноцінно жити, а й ефективно функціонувати у суспільстві. Регулярне піклування про власний стан може наштовхнути на відкриття внутрішнього джерела сили, що допоможе пройти крізь складні часи. Дбати про своє ментальне здоров’я - така ж базова необхідність кожної людини, як і дбати про здоров’я фізичне. Ментальне та фізичне здоров’я – нерозривне ціле.

Дана зустріч була спрямована на турботу про ментальне здоров’я. Модератором зустрічі виступила психологиня КУ «ЦПРПП Гайсинської міської ради» Лариса Крук. Тренерка з педагогами провела заняття з елементами тренінгу за темою: «Захист ментального здоров’я учасників освітнього процесу в умовах воєнного стану».Психологиня зазначила, що в умовах війни і загрози власній безпеці ми маємо діяти за принципом «спершу маску на себе», і тільки після цього допомагати тим, хто цього потребує. Модераторка у ході зустрічі акцентувала увагу на інструментах самодопомоги в умовах стресу та невизначеності, як допомогти собі та близьким у стресовій ситуації, куди звертатися. Продемонструвала учасникам техніки, які педагоги мали можливістьвиконати практично під час заняття та зможуть використовувати у своїй роботі з різними категоріями дітей і дорослих, зосередила увагу на способах, які допоможуть зберегти ментальне здоров’я.

Завдяки даній онлайн зустрічі кожен зміг нагадати собі та іншим про важливість ментального здоров‘я в житті кожного.

врп13

екврп12

еруріарв8

еріар7

куфеіе3

кфуеіарвае9

папіа11

парвп15

пкеаіре2

уеарвае6

уерв14

уеіаре5

уфеіпар10