onexoxblackplanjoker123 Відділ освіти Гайсинської міської ради — Нові стандарти атестації педагогічих працівників

Нові стандарти атестації педагогічих працівників

Заставна А23Атестація педагогічних працівників є стимулом для безперервного підвищення рівня професійної майстерності. Наказом МОН України від 09.09.2022р. №805, зареєстрованим в Міністерстві юстиції України 21.12.2022р. за №1649/38985, затверджено нове Положення про атестацію педагогічних працівників. Цим документом визнано таким, що втратив чинність, наказ МОН від 06.10.2010 №930, й визначено новий порядок проведення системи заходів, спрямованих на всебічне та комплексне оцінювання професійної діяльності педагогів. Документ набув чинностіз 1 вересня 2023 року.

 

Нове Положення незмінило ключових речей: атестація єобов’язковою і її треба проходити раз на п’ять років. Які ж зміни чекають педагогів у процесі атестації? Їх 10:

1. Осучаснили процедуру проведення засідання атестаційної комісії.

2. Збільшили автономію закладів освіти.

3. Визначили вимоги до роботи секретаря атестаційної комісії.

4. Змінили вимоги до голосування.

5. Спростили норму щодо підписання протоколу та атестаційних листів.

6. Змінили вимоги щодо вивчення практичного досвіду педагога.

7. Скасували вимогу щодо присутності педагога на засіданні комісії.

8. Змінили вимоги до позачергової атестації.

9. Визначили сертифікацію як форму проходження атестації.

10. Визначили вимоги до присвоєння кваліфікаційних категорій педагогам з освітнім рівнем «бакалавр» та «молодший бакалавр».

З метою ознайомлення та завчасної підготовки до атестації освітян у 2023-2024 навчальному році, надання методичної допомоги в організації та проведенні атестації в закладах освіти 12 вересня 2023 року в онлайн форматі для керівників закладів загальної середньої освіти директор КУ «Центр професійного розвитку педагогічних працівників» Віталій  Сич  провів консультацію «Нові стандарти атестації педагогічних працівників».

Під час заходу було висвітлено актуальні питання щодо атестації педагогів за новим Положенням про атестацію, обговорено особливості підвищення кваліфікації з урахуванням змін у законодавстві.

 

 

иимсч мам

 

фімсмівмі

 

еьлн

 

цічощждтрнеа

 

фемонилв

 

цукячсмилорпа

 

нмтнбро

 

тимфіваекуц

 

юбьтцукенрпа