onexoxblackplanjoker123 Відділ освіти Гайсинської міської ради — П’ятикласники НУШ в умовах сьогодення

П’ятикласники НУШ в умовах сьогодення

1выпаварДітей, їх особисту гідність і їх потреби

треба так само шанувати, як і старших,

і тільки поводячись з ними лагідно, щиро,

як з рівними, можна виховувати чесних,

щирих, правдолюбних і справді вільних  людей.

                                                                                                                                 Іван Франко

13 квітня 2023 року відбувся вебінар спільноти практичних психологів та соціальних педагогів ЗЗСО та ЗДО Гайсинської територіальної громади за темою «П’ятикласники НУШ в умовах воєнного стану».

Перехід до п’ятого класу складний та відповідальний момент в житті кожного учня, його батьків та вчителів. З початком навчання у середній школі в житті дитини відбувається безліч змін: зміна учителів, збільшення навчальних дисциплін, обсягів завдань, зрештою, зміна класної кімнати, а іноді й зовсім нова школа. Пристосування до всіх цих змін є неабияким навантаженням для дитини. Тому фахівці психологічної служби школи докладають максимум зусиль для того, щоб процес адаптації п’ятикласників видався якнайменш травматичним.                                 

     У ході вебінару було запропоновано для ознайомлення узагальнений досвід роботи з даної теми практичного психолога ЗЗСО І-ІІІ ст. №1 м. Гайсин Віри Кіпоренко. Психологиня ознайомила присутніх з низкою заходів проведених нею під час адаптації п’ятикласників (онлайн зустрічей, бесід, застосування казкотерапії), спрямованих на зниження психологічної напруженості учнів та пришвидшення їх звикання до нових умов навчання в середній школі. Зосередила увагу практичних психологів та соціальних педагогів на зміні запитів учасників освітнього процесу пов'язаних із сьогоденням у порівнянні з минулими роками. Поділилась дієвими практичними методиками та вправами для роботи з учнями п'ятих класів, враховуючи їх вікові та індивідуальні особливості: «Намалюй свій страх», «Безпечне місце». Продемонструвала використання сервісу Mentimeter для проведення швидкого опитування та отримання зворотного зв’язку в режимі реального часу, де колеги мали змогу поділитися своїми викликами у роботі з пятикласниками.

       Підсумовуючи роботу зустрічі психолог КУ «ЦПРПП Гайсинської міської ради» Лариса Крук зазначила, що результатом адаптаційного процесу в умовах сьогодення, має стати підвищення рівня емоційного благополуччя здобувачів, їх готовність до навчання, а також згуртованість класних колективів.

 

2пава

 

3пыавар

 

4выап

 

5выап

 

6вфав

 

8іва

 

9іва