onexoxblackplanjoker123 Відділ освіти Гайсинської міської ради — Розпочалася реєстрація для участі в НМТ 2023

Розпочалася реєстрація для участі в НМТ 2023

Snimok ekrana 2023-38 i3 квітня розпочалася реєстрація для участі в цьогорічному національному мультипредметному тесті.

Реєстрація вступників відбуватиметься дистанційно за допомогою спеціального сервісу на сайті Українського центру оцінювання якості освіти.

Реєстрація для участі в НМТ

Під час реєстрації вступник має вибрати третій предмет НМТ з додаткового блоку – історія України, біологія, фізика, хімія, іноземні мови (англійська, французька, німецька, іспанська). Також вступнику необхідно обрати населений пункт в Україні або за кордоном, де він перебуватиме в дні проведення НМТ.

Щоб зареєструватися для участі в НМТ, вступнику потрібно самостійно створити персональний кабінет на вебсайті Українського центру оцінювання якості освіти та виконати в ньому такі дії:

  • унести особисті дані й інформацію щодо участі в НМТ;

  • завантажити в електронній формі сканкопії та/або фотокопії реєстраційних документів;

  • підтвердити бажання взяти участь у НМТ;

  • надіслати внесену інформацію та копії документів на обробку до регіонального центру;

  • сформувати Сертифікат НМТ 2023 року. 

Які документи знадобляться для реєстрації на НМТ?

  1. паспортний документ або інший документ, що посвідчує особу, на підставі якого здійснюється реєстрація для участі в НМТ;

  2. документ, що підтверджує інформацію про освіту: довідка з місця навчання, яка підтверджує, що особа завершує здобуття повної загальної середньої освіти у 2023 році (для цьогорічних випускників), або свідоцтво про повну загальну середню освіту (для випускників минулих років);

  3. документ, що підтверджує внесену інформацію про  реєстраційний номер облікової картки платника податків (РНОКПП): картка платника податків або паспорт громадянина України, до якого внесено дані про РНОКПП.

Важливо! Кожна копія документа, яку потенційний учасник НМТ буде завантажувати в персональному кабінеті, повинна бути сканованою або сфотографованою копією його оригіналу у вигляді окремого файла у форматі .png або .jpg розміром не більше 1 Мб; зображення повинно бути чітким та повнорозмірним (без обрізань сторін документа); текст на зображенні має бути розбірливим і вільно читатися.

Вибрати кілька предметів додаткового блоку не можна, адже НМТ буде цілісним (складатиметься з двох блоків, до яких входитиме три предмети), відтак реєстрація для проходження тестування з меншої або більшої кількості предметів неможлива.

До 7 травня вступник зможе внести зміни до власної інформації про:

  • назву навчального предмета додаткового блоку, з якого вступник бажає пройти тестування;

  • населений пункт в Україні або за кордоном, де він перебуватиме в дні проведення НМТ;

  • потребу в проходженні НМТ під час додаткових сесій. 

Підтвердженням факту реєстрації для участі у тестуванні є Сертифікат НМТ. Його можна сформувати у своєму персональному кабінеті в разі підтвердження реєстрації вступника. Ця функція стане доступною не пізніше ніж через сім календарних днів із дня надсилання інформації на обробку.

Реєстрація на НМТ триватиме до 3 травня.

Для отримання оперативної інформації про проведення ЗНО та вступної кампанії приєднуйтесь до каналу Вступ.ОСВІТА.UA в Telegram.

 

Джерело: https://osvita.ua/test/88825/