Семінар-навчання з відповідальними за організацію харчування у закладах освіти
- Деталі
- Категорія: Новини
- Опубліковано: Субота, 01 квітня 2023, 13:24
- Перегляди: 161
З метою виконання завдання щодо створення у закладах освіти безпечного середовища, організації здорового, раціонального та безпечного харчування учнів та вихованців, поширення знань і навичок здорового харчування, 31.03.2023 року у залі засідань відділу освіти Гайсинської міської ради було проведено семінар-навчання з відповідальними за організацію харчування в освітніх закладах.
У заході взяли участь керівники органів управління освітою та керівники закладів освіти Гайсинської, Краснопільської, Кунківської, Райгородської територіальних громад.
До присутніх звернувся заступник начальника управління - начальник відділу безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини Сергій Кугот з інформацією щодо здійснення контролю за операторами ринку та постачальниками продукції у заклади освіти, визначив основні чинники забезпечення здорового харчування та надав рекомендації щодо попередження захворювання дітей на кишкові інфекції.
Головний спеціаліст відділу державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства Гайсинського районного управління ГУ Держпродспоживслужби у Вінницькій області Таїсія Трохименко довела до відома присутніх вимоги постанови Кабінету Міністрів України №305 від 24.03.2021 року «Про затвердження норм та Порядку організації харчування у закладах освіти та дитячих закладах оздоровлення та відпочинку», результати перевірок закладів загальної середньої та дошкільної освіти, зосередила увагу на критичних точках та факторах, які можуть призвести до харчових отруєнь вихованців, забезпеченні умов для зберігання у складських приміщеннях продуктів харчування.
Продовжуючи роботу семінару головний спеціаліст відділу безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини Ростислав Горішевський наголосив на основних вимогах чинного законодавства щодо постачання, умов зберігання, транспортування та дотриманні вимог до товарного сусідства під час перевезень спеціально обладнаним транспортом, роз’яснив порядок заповнення графіка постачання харчових продуктів та супроводжуючих документах на продукцію. Також акцентував увагу на маркуванні продуктів харчування та їх відповідності діючим Державним стандартам України.
На семінарі-навчанні було акцентовано увагу присутніх на виконання пунктів 3, 4 Плану заходів щодо забезпечення дітей високоякісними продуктами харчування вітчизняного виробництва. У ході роботи працівники Держпродспоживслужби відповіли на запитання керівників закладів освіти.