onexoxblackplanjoker123 Відділ освіти Гайсинської міської ради — Семінар-навчання з відповідальними за організацію харчування у закладах освіти

Семінар-навчання з відповідальними за організацію харчування у закладах освіти

0-02-05-f88c58d6087ee5b9463cd6e366086bea1e2e1409a2e731b1b8e8f7265d4f9679 63ce6c87033b1006З метою виконання завдання щодо створення у закладах освіти безпечного середовища, організації здорового, раціонального та безпечного харчування учнів та вихованців, поширення знань і навичок здорового харчування, 31.03.2023 року у залі засідань відділу освіти Гайсинської міської ради було проведено семінар-навчання з відповідальними за організацію харчування в освітніх закладах.

У заході взяли участь керівники органів управління освітою та керівники закладів освіти Гайсинської, Краснопільської, Кунківської, Райгородської територіальних громад.

До присутніх звернувся заступник начальника управління - начальник відділу безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини Сергій Кугот з інформацією щодо здійснення контролю за операторами ринку та постачальниками продукції у заклади освіти, визначив основні чинники забезпечення здорового харчування та надав рекомендації щодо попередження захворювання дітей на кишкові інфекції.

Головний спеціаліст відділу державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства Гайсинського районного управління ГУ Держпродспоживслужби у Вінницькій області Таїсія Трохименко довела до відома присутніх вимоги постанови Кабінету Міністрів України №305 від 24.03.2021 року «Про затвердження норм та Порядку організації харчування у закладах освіти та дитячих закладах оздоровлення та відпочинку», результати перевірок закладів загальної середньої та дошкільної освіти, зосередила увагу на критичних точках та факторах, які можуть призвести до харчових отруєнь вихованців, забезпеченні умов для зберігання у складських приміщеннях продуктів харчування.

Продовжуючи роботу семінару головний спеціаліст відділу безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини Ростислав Горішевський наголосив на основних вимогах чинного законодавства щодо постачання, умов зберігання, транспортування та дотриманні вимог до товарного сусідства під час перевезень спеціально обладнаним транспортом, роз’яснив порядок заповнення графіка постачання харчових продуктів та супроводжуючих документах на продукцію. Також акцентував увагу на маркуванні продуктів харчування та їх відповідності діючим Державним стандартам України.

 На семінарі-навчанні було акцентовано увагу присутніх на виконання пунктів 3, 4 Плану заходів щодо забезпечення дітей високоякісними продуктами харчування вітчизняного виробництва. У ході роботи працівники Держпродспоживслужби відповіли на запитання керівників закладів освіти.

0-02-05-7f6a38a74373ae96c9dca190534f9c0b07aeaff8c37af6fb36c37fa14561e0f9 2aa3d44d30381bf7

0-02-05-3bedef8e1cde4f0c68c535ca21fc5a28de1985dc3d4f47391627d9d822d0abd3 67a8a7edd39bbbec

0-02-05-37df3dae051f74b0fd60a953feaccf3c1a32573c5a45fa53668d1e571d9f8e89 574607e0598bd3ea

0-02-05-32480ec4f8496cc1eda6b2e3d7f9a461eff61a814cfa5d80e7476c50eaf8c4ed bc0f2a2b064f6f8e

0-02-05-1cbd823f5142dd56a4aedb40c8edd3309cd06517d2aa6967f5e8657bfa732ee8 b00905627f724889

0-02-05-28d87b1607e424a7ee93b03b644a906d88230fa795ce9212b13fd0ebb3f74ce4 5b35c00724e3ddfa

0-02-05-b8d9cd3996fb4b326a9327426e411b6451acf8f022078418ba40b2b3b0cd944f 3af5972fa9d4e9f7

0-02-05-dd229d9541870f29c32eeeb1b4509ee65f67e9ac7dd2a980b137a4baa1702fa3 fd0f1e22922c450e