onexoxblackplanjoker123 Відділ освіти Гайсинської міської ради — Консультативна онлайн-нарада для заступників директорів ЗЗСО

Консультативна онлайн-нарада для заступників директорів ЗЗСО

івапроегнкцеуцКУФВ21 березня 2023 року Центром професійного розвитку педагогічних працівників Гайсинської міської ради проведено консультативну онлайн-нараду для заступників директорів з навчальної та навчально-виховної роботи. В ході наради були надані консультації та опрацьовані такі питання:

  • дистанційний формат взаємодії суб’єктів освітньої діяльності;
  • про атестацію та сертифікацію педагогічних працівників у 2023 році;
  • про окремі питання підвищення кваліфікації педпрацівників у 2023р.;
  • про план роботи та опрацювання нормативних документів, матеріалів сайту та фейсбук-сторінки ДСЯО у Вінницькій області;
  • про актуалізацію фондів шкільних бібліотек;
  • щодо моніторингу вивчення предмету «Захист України» та поширення кращих практик його викладання;
  • аналіз результатів відбору навчальної літератури для 1-х класів та проведення відбору підручників для 5-х та 6-х класів.

В рамках розгляду першого питання директор ЦПРПП Віталій Сич акцентував увагу присутніх на вимогах до структури та рівнів цифрової компетентності, необхідних для успішного здійснення професійної діяльності педагогічними працівниками в умовах розвитку цифрового суспільства. На занятті в інтерактивному режимі було продемонстровано можливості онлайн-застосунків, сервісів і програм для використання в освітньому процесі. Заступники директорів ознайомилися з електронною платформою “Human  Школа”, онлайн-дошкою “Zoom”, освітніми ресурсами “Google”, “Padlet”, “Canva”, “На Урок”, “Всеосвіта”. Керівник ЦПРПП наочно продемонстрував функціонал ресурсів для створення цифрових дидактичних матеріалів, середовищ для спільної роботи, візуального оформлення та структурування навчального контенту. У процесі дистанційної навчальної взаємодії учасникам консультативної наради було презентовано методичний посібник «Дистанційний формат взаємодії суб’єктів освітньої діяльності» (за ред. І. В. Удовиченко. Суми: НВВ КЗ СОІППО, 2021р.) та рекомендовано його використання та опрацювання при проведені заходів методичного характеру під час березневих канікул 2023 року.

Розгляд наступних питань супроводжувався опрацюванням нормативних документів, вимог інструктивно-методичних листів та методичних рекомендацій.

В роботі консультативної онлайн-наради взяла участь головний спеціаліст відділу освіти Гайсинської міської ради Ольга Буга. У своєму виступі вона акцентувала увагу присутніх на питаннях обліку дітей шкільного віку в закладах освіти територіальної громади, звірки документів про освіту випускників 2023 року, організації роботи із внутрішньо переміщеними особами (учнями та батьками) в умовах дії воєнного стану, достовірності подання статистичної звітності, відображення діяльності установ на шкільних сайах.

ЙУЦКУПРПАВ

блогепач

еноенцйкуеві

еіафмчфі2

лорпакуцй

свквіяіцу

укенронлогекуц

упапуйамсс

уцорне53уеціп

цпрапекцувіс