onexoxblackplanjoker123 Відділ освіти Гайсинської міської ради — Консультативна онлайн нарада з питань вибору навчальної літератури для майбутніх першокласників

Консультативна онлайн нарада з питань вибору навчальної літератури для майбутніх першокласників

ЗаставкавіафвпиркпУФАІ

      Міністерство освіти і науки України оголосило про проведення конкурсного відбору підручників та посібників для учнів 1-х класів 2023-2024 н.р. В загальноосвітніх школах ця робота стартує 10 лютого і триватиме до 03 березня 2023 року. У цей час педагогічні колективи мають прийняти вільне і відповідальне рішення: за якими підручниками навчатимуться першокласники у їхній школі протягом наступних 5 років.

     З 10 по 22 лютого 2023 р. проводитимуться онлайн-презентації авторських концепцій підручників, поданих на конкурсний відбір. Упродовж дванадцяти днів представники авторських колективів розкажуть про особливості реалізації ідей оновлених навчальних програм в створених підручниках, схарактеризують специфіку й унікальність нових навчальних видань. Трансляція відбуватиметься на YouTube-каналі ДНУ «Інститут модернізації змісту освіти» відповідно до затвердженого графіка. Електронні версії підручників та обладинки до них будуть розміщені в Електронній бібліотеці Державної наукової установи «Інститут модернізації змісту освіти» у вільному доступі за покликанням: lib.imzo.gov.ua.

      З метою організованого і якісного відбору навчальної літератури 08.02.2023 р. комунальною установою «Центр професійного розвитку педагогічних працівників Гайсинської міської ради» було проведено консультативну онлайн нараду для шкільних бібліотекарів та педагогів – відповідальних за відображення ходу відбору підручників на порталі ІТС «ДІСО». В ході наради, її учасники відпрацювали алгоритм роботи відповідно до Інструктиних матеріалів викладених в листі МОН України № 1/1299 від 27.01.2023 р. та обмінялися досвідом роботи шкільних бібліотек з питань організації роботи по комплектуванню, ефективному використанню, збереженню бібліотечного фонду підручників.

івфіавпіавфі

амУВІА

зображення viber 2023-02-08 15-23-03-370