onexoxblackplanjoker123 Відділ освіти Гайсинської міської ради — Засоби самовідновлення під час емоційного вигорання у педагогів

Засоби самовідновлення під час емоційного вигорання у педагогів

1ghfsdfgh«Часто руки знають, як розплутати те,

з чого марно б'ється розум»

К.Г. Юнг

         Проблеми сучасності стають важливим аргументом актуальності пошуку нових, адекватних часу методів психотерапевтичних впливів, які б допомагали в роботі практичних психологів знаходити рішення в запитах всіх учасників освітнього процесу.

         Останній рік ми живемо у світі, в якому невідомо, що буде завтра і постійно доводиться адаптуватись до нових обставин. Усе це призводить до того, що люди вичерпують свої внутрішні ресурси та багато хто відчуває синдром вигорання.

           12 січня 2023 року на базі ЗЗСО І-ІІІ ст. №4 м. Гайсин (директор Боровий Г.І.) відбувся семінар-практикум для практичних психологів та соціальних педагогів закладів освіти Гайсинської ТГ за темою «Педагогічне вигорання. Спосіб відновлення ресурсу».

       Питання емоційного вигорання, пов’язаного з професійною педагогічною діяльністю, залишається актуальним та демонструє нові виклики. Відповідно потрібно шукати нові підходи - прості й дієві.

         Досідом роботи з колегами поділилася практичний психолог ЗЗСО І-ІІІ ст. №4 м. Гайсин Котенко Ірина Олегівна. Психологиня підготувала презентацію про причини та основні симптоми емоційного вигорання у педагогічних працівників, а також висвітлила можливі засоби, методи, технологічні підходи для встановлення внутрішнього балансу і зняття внутрішньої напруги. Учасники семінару мали можливість ознайомитися та випробувати практично техніку фрактального малювання та арттерапевтичну техніку «Мандала».

Підводячи підсумки зустрічі психолог КУ «ЦПРПП ГМР» Крук Лариса Петрівна зазначила, що арт-терапія відкриває простір для творчих пошуків психолога, а методи арт-терапії допомагають формувати особистість, її світогляд та життєві стратегії, навчаючи людину бути творцем власного життя.

 

2dsggh

3hgfghn

4dfxcg

5dgfxc

6dfgc

7dfg

8dfcv

9dfgfd

10sdfgfd