onexoxblackplanjoker123 Відділ освіти Гайсинської міської ради — Використання арт-терапевтичних технік у роботі практичного психолога

Використання арт-терапевтичних технік у роботі практичного психолога

1куцікв511 листопада 2022 року відбулася онлайн-зустріч спільноти практичних психологів та соціальних педагогів ЗЗСО та ЗДО за темою «Використання арт-терапевтичних технік у роботі практичного психолога».

Арт-терапію розуміють як турботу про психологічне здоров’я та емоційне самопочуття людини за допомогою мистецтва та творчості. Творчість реалізована у процесі арт-терапії, дає можливість висловити та відтворити внутрішні почуття, переживання, сумніви, внутрішні та міжособистісні конфлікти. У символічній формі пережити ще раз важливі події, і з допомогою малюнку, відреагувати на ці події, та завершити те, що можливо, не мало виходу на протязі тривалого часу. Професійним терміном - «закрити незавершений гештальт».

     Програма вебінару передбачала розкриття теоретичних засад з даного питання та висвітлення кращого досвіду щодо використання різних арт-терапевтичних технік у діяльності практичного психолога.

Досвідом роботи з колегами поділилася практичний психолог ЗЗСО І-ІІІ ст. с. Куна Сайдак Ольга Едуардівна. Психологиня детальніше розповіла про сучасну арт-терапію та її нетрадиційні методики, зосередила увагу на випадках, в яких застосовується арт-терапія у роботі з дітьми. Продемонструвала учасникам зустрічі практичні вправи, які фахівці психологічної служби можуть використовувати у своїй роботі з різними категоріями дітей і дорослих в умовах воєнного стану.

        Підсумувала роботу зустрічі психолог КУ «ЦПРПП Гайсинської міської ради» Крук Л.П.

1фуі4

3івавпар

Снимуцкйуцекіок экрана 45

авпач4

вафіавс5

уйік9

уфі8

уфі11

уцікв10

фаіас6