onexoxblackplanjoker123 Відділ освіти Гайсинської міської ради — Зустріч з заступником Міністра освіти і науки України на Вінниччині

Зустріч з заступником Міністра освіти і науки України на Вінниччині

99999     Відбулася нарада під головуванням Олексія Шкуратова, заступника Міністра освіти і науки України з питань європейської інтеграції, щодо початку нового навчального року. Участь узяли Сергій Борзов - голова Вінницької ОДА, Наталя Заболотна, перша заступниця голови Вінницької ОДА, Олександр Мельник, директор Департаменту гуманітарної політики, а також керівники органів управління освітою громад Вінницької області. Начальник відділу освіти Гайсинської міської ради Валентина Шрамко була присутня на нараді від Гайсинської громади.
     Олександр Мельник презентував доповідь про підготовку закладів освіти Вінниччини до нового навчального року та опалювального сезону.
Раніше було проведено моніторинг і встановлено, що в залежності від територіального розміщення в області функціонує 1482 об’єкти освіти.
     Комісії обстежили вже 865 об’єктів освіти (58% всіх об’єктів освіти).
     За інформацією органів управління освітою 447 об’єктів готові до використання або мають певні обмеження:
- 112 захисних споруди цивільного захисту;
- 242 найпростіших укриття;
- 93 укриття інших суб’єктів господарювання.
     «Абсолютної безпеки сьогодні в Україні немає ніде, тож розпочавши навчання в режимі онлайн ми аж ніяк не можемо бути впевнені у безпеці жодного учня. Міністерством прийнято рішення розпочати навчання в режимі офлайн там, де це дозволяє безпекова ситуація. Зараз спільно проводимо опитування, і голови громад, і обласне управління освіти. Постійно робимо зріз. До прикладу, у Києві більше 70% батьків хочуть, аби їх діти навчалися в офлайн-режимі. Я завжди кажу, якщо дитина не «відчує смак» школи, вона не буде соціалізованою. Тому хочу іще раз подякувати, Міністерство освіти і науки буде допомагати налагодити навчальний процес у вашій області.» – зазначив Олексій Шкуратов.
     Євген Василевський, начальник управління цивільного захисту Головного управління ДСНС у Вінницькій області наголосив, що працівники служби максимально допомагають, а не контролюють, заклади освіти у підготовці. Регулярно відбуваються наради та моніторинги результатів. Більшість завершальних обстежень заплановано провести з 15 по 19 серпня.
     Григорій Сидорук, начальник Головного управління Держпродспоживслужби у Вінницькій області у свою чергу розповів про те, що розроблено основні вимоги до санітарно-гігієнічного забезпечення, які доведені до всіх керівників ТГ. Це надзвичайно важливо для збереження здоров‘я при використанні укриттів.
     Сергій Борзов підсумував, що «до 1 вересня залишається все менше часу, але він є, щоб встигнути зробити необхідне до початку навчання!»

77777

66666.jpg

88888