onexoxblackplanjoker123 Відділ освіти Гайсинської міської ради — Підготовка освітніх закладів Гайсинської громади до початку нового 2022-2023 навчального року

Підготовка освітніх закладів Гайсинської громади до початку нового 2022-2023 навчального року

сховище     У червні 2022 року, під час засідання Уряду було ухвалено постанову КМУ «Про початок навчального року під час дії воєнного стану в Україні».
Традиційно навчання в закладах загальної середньої освіти розпочнеться в День знань – 1 вересня. Освітній процес у школах триватиме до 30 червня 2023 року. Щодо форм навчання, то міністр освіти Сергій Шкарлет неодноразово зазначив, що всі потребують соціалізації та закликав до очного формату навчання, якщо це можливо.
     Освітні заклади Гайсинської громади всі взялись за облаштування укриттів, так як це є основною вимогою початку очної роботи. Варто зазначити, що більшість робили самотужки, так як фінансування тимчасово призупинено і це є проблемою всієї держави. Наразі, результати роботи є. Начальником відділу освіти Гайсинської міської ради Шрамко В.М., начальником господарської групи з централізованого забезпечення закладів освіти Ульянчиком О.Д. оглянуто укриття, надані рекомендації щодо облаштування.
     У громаді працює комісія по перевірці готовності укриттів у закладах освіти на предмет створення безпечних умов для школярів і працівників у новому навчальному році.
Головним завданням є забезпечення безпеки учасників освітнього процесу у закладах: зміцнення їх охорони, створення паспортів безпеки, використання спеціального обладнання для сповіщення сигналу тривоги, а також проведення виховних і тренувальних занять для школярів.
     Це дуже не простий і відповідальний крок. До початку роботи, в період з 16 по 19 серпня буде проведений моніторинг готовності закладів комісією з залученням представників регіонального підрозділу Державної служби з надзвичайних ситуацій, Національної поліції, Держпродспоживслужби, Обов’язково будуть враховані пропозиції керівників закладів, батьків учнів стосовно організації навчання за очною, дистанційною формою або їх поєднання. Забезпечимо організацію навчального процесу з урахуванням безпекової ситуації, бажань батьків дітей щодо впровадження зазначених форм навчання в кожному конкретному закладі освіти.

ЗЗСО І-ІІІ ст. 3 м. Гайсин

ЗЗСО_І-ІІІ_ст._3_м._Гайсин_5.jpg

ЗЗСО с. Харпачка 3