onexoxblackplanjoker123 Відділ освіти Гайсинської міської ради — Розпочинається реєстрація учасників ЗНО 2022 року

Розпочинається реєстрація учасників ЗНО 2022 року

Snimok ekrana 2022-50 i01 лютого розпочинається реєстрація учасників зовнішнього незалежного оцінювання.

Цього року учасники ЗНО матимуть можливість безоплатно скласти тестування з п'яти навчальних предметів, а також обрати до складання додаткові предмети за плату.

Реєстрація на тестування триватиме до 09 березня 2022 року. Водночас комплекти реєстраційних документів учнів (слухачів, студентів) для проходження державної підсумкової атестації у формі ЗНО керівники закладів освіти мають надіслати до 01 березня 2022 року.

Хто має складати ЗНО в 2022 році

У 2022 році державну підсумкову атестацію у формі ЗНО проходитимуть випускники старшої школи, а також учні та студенти професійно-технічних і вищих закладів освіти, які завершують здобуття повної загальної середньої освіти. Також зовнішнє оцінювання можуть складати випускники минулих років, які планують вступати на навчання до закладів вищої освіти.

Кожен зареєстрований учасник зовнішнього оцінювання має право скласти тести не більш ніж з п’яти навчальних предметів за кошти державного бюджету. Якщо учасник бажає скласти тести більше ніж з п’яти навчальних предметів, він зможе зробити це на платній основі.

Випускники шкіл 2022 року, а також учні та студенти професійно-технічних і вищих закладів освіти, які у 2022 році здобувають повну загальну середню освіту, обов’язково складають ДПА у формі ЗНО з чотирьох навчальних предметів:

Випускники шкіл, студенти професійно-технічних закладів і коледжів реєструватимуться на проходження ЗНО у своєму закладі освіти.

Випускники минулих років мають можливість зареєструватися самостійно і надіслати комплект реєстраційних документів до одного з регіональних центрів оцінювання якості освіти.

Реєстрація учасників ЗНО триватиме до 09 березня. Майбутні учасники тестування, які будуть реєструватись у закладах освіти, мають виконати процедуру до 01 березня 2020 року.

Які предмети обрати для вступу до закладів вищої освіти

Для вступу до вишу для навчання за освітньо-кваліфікаційним рівнем бакалавра абітурієнт має подати сертифікати ЗНО з трьох конкурсних предметів (двох у випадку проведення творчого конкурсу). У 2022 році під час вступу до вишу приймають сертифікати ЗНО 2019, 2020, 2021 та 2022 років. Якщо як конкурсний предмет встановлено іноземну мову, вступник матиме право подавати сертифікат ЗНО з однієї з іноземних мов (англійська, німецька, французька або іспанська) на власний розсуд.

Конкурсні предмети, з яких вступник має надати сертифікати ЗНО, визначені Умовами прийому до вищих навчальних закладів у 2022 році залежно від спеціальності, обраної абітурієнтом.

Графік проведення тестів ЗНО у 2022 році

Графік проведення зовнішнього незалежного оцінювання визначається згідно з затвердженим Міністерством освіти календарним планом проведення зовнішнього незалежного оцінювання навчальних досягнень осіб, які виявили бажання вступати до закладів вищої освіти у 2022 році.

У 2022 році зовнішнє незалежне оцінювання розпочнеться 23 травня тестуванням з фізики, також у травні випускники шкіл складуть тести з хімії та української мови, української мови та літератури. ЗНО з інших предметів відбудеться з 1 по 17 червня 2022 року.

Порядок реєстрації на ЗНО випускників 2022 року

Матеріал з сайту - osvita.ua