onexoxblackplanjoker123 Відділ освіти Гайсинської міської ради — Степ-аеробіка у дитячому садку

Степ-аеробіка у дитячому садку

Рисунок328 січня 2022 року відбулось спільне онлайн-засідання музичних керівників та інструкторів з фізичного виховання закладів дошкільної освіти Гайсинської міської ради. До роботи також долучились вихователі різновікових груп сільських дитячих садків.

Музичні керівники та інструктори з фізичного виховання ЗДО №5 «Факел» м. Гайсин (директор Павленко К.Г., вихователь-методист Швець О.Б.) презентували роботу закладу щодо використання степ-аеробіки під час музичних та фізкультурних занять, розваг, свят тощо. Кучеренко Н.Т. (інструктор з фізичної культури) розкрила зміст теми «Впровадження технології степ-аеробіки, для урізноманітнення рухової активності дошкільнят»; Гафтонюк Р.І. (музичний керівник) провела майстер-клас «Степ-аеробіка на музичних заняттях, розвагах, музично-спортивних святах».

У своїх презентаціях педагоги наголошували на можливостях, доступності, оздоровчому ефекті впровадження даної технології, адже вправи, що виконуються за допомогою степ-платформ під музичний супровід, сприяють покращенню вентиляції легень, поступовому формуванню навичок правильного дихання під час рухів, удосконаленню психомоторних здібностей, зміцненню опорно-рухового апарату вихованців. Переконливим фактом став показ відеозаписів різних видів роботи з впровадженням степ-аеробіки, у ході яких яскраво виражені позитивні емоції та інтерес у дітей.

Колеги із інших дошкільних закладів продовжили розкривати вищезазначену тему, презентуючи свій досвід, а саме:

-        музкерівник ЗДО №1 «Пролісок» Ягорлицька Т.В. показала відеозапис музичної розваги з використанням степ-аеробіки у комплексі з ЛЕГО-цеглинками;

-        інструктори з фізкультури Крутобережна М.Ю. (ЗДО №2 «Дзвіночок») та Стемковська І.А. (інструктор з фізкультури ЗДО №4 «Зірочка») продемонстрували відеозаписи занять з фізичної культури, під час яких виконання вправ, основних рухів та гри відбувались за допомогою степ-платформ.

Керівник спільноти музичних керівників Гнатюк О.Ю. підсумувала роботу спільного засідання, запропонувала узагальнити матеріали по даній темі для зручності у використанні.

IMG 20220126 102921

Рисунок3

Рисунок4

Рисунок5

Рисунок6

DSCN3538

Рисунок9