onexoxblackplanjoker123 Відділ освіти Гайсинської міської ради — На розподіл субвенції впливає контингент учнів, – МОН

На розподіл субвенції впливає контингент учнів, – МОН

На розподіл субвенції впливає контингент учнів, – МОН

Розподіл обсягу освітньої субвенції між місцевими бюджетами здійснюється на підставі контингенту учнів станом на 5 вересня року, що передує плановому бюджетному періоду.

Про це йдеться у листі Міністерства освіти «Про розрахунок обсягу освітньої субвенції на 2022 рік».

Згідно з роз’ясненнями, наданими у листі, фактична кількість ставок чи фактичний фонд оплати праці не враховуються при розподілі освітньої субвенції.

Тобто освітня субвенція розподіляється між відповідними бюджетами на основі формули, яка має враховувати кількість учнів, розрахункову наповнюваність класів та навчальні плани.

«Розподіл обсягу освітньої субвенції між місцевими бюджетами щороку здійснюється на підставі контингенту учнів усіх типів закладів загальної середньої освіти станом на 5 вересня року, що передує плановому бюджетному періоду. Тобто, розподіл освітньої субвенції на 2022 рік здійснено на підставі статистичної інформації про контингент учнів станом на 05 вересня 2021 року, поданої закладами о освіти в інформаційно-телекомунікаційній системі «Державна інформаційна система освіти» (ІТС «ДІСО») за формою № ЗНЗ-1», – зазначається у листі-роз’ясненні.

Також у відомстві зауважили, що розподіл освітньої субвенції у 2022 році здійснюватиметься за єдиними підходами для всіх 1463 місцевих бюджетів України на основі фактичного контингенту учнів та з урахуванням об'єктивних параметрів: щільності учнів та відсотка населення, що проживає у сільській місцевості.

«Таким чином, фактична кількість ставок педагогічних працівників чи фактичний фонд оплати праці педагогічних працівників не враховуються при розподілі освітньої субвенції між місцевими бюджетами», –зазначено в листі Міністерства освіти.

 

Освіта.ua
06.01.2022