onexoxblackplanjoker123 Відділ освіти Гайсинської міської ради — Академічна свобода вчителя – це вільний вибір підручників

Академічна свобода вчителя – це вільний вибір підручників

івапуічяВідповідно до Порядку проведення конкурсного відбору підручників та посібників для здобувачів повної загальної середньої освіти 22 грудня 2021 р. в Україні стартує процес відбору учителями кращої навчальної літератури. Педагоги закладів загальної середньої освіти мають здійснити вибір підручників для 9-х класів. Ця робота буде тривати до 17 січня 2022 р.

Про те, як краще організувати процес відбору навчальної літератури та підготувати необхідну звітність йшла мова на онлайн вебінарі за темою «Академічна свобода вчителя – це вільний вибір підручників» організованому 22.12.2021 р. Комунальною установою «Центр професійного розвитку педагогічних працівників» для шкільних бібліотекарів та відповідальних за замовлення навчальної літератури в ЗЗСО Гайсинської, Кунківської та Райгородської територіальних громад.

      В ході вебінару директор КУ «ЦПРПП ГМР» Віталій Сич проаналізував системи відбору навчальної літератури, за якими працювали педагоги в попередні роки, презентував кращий досвід закладів освіти,   можливості сучасних підходів до вивчення та відбору навчальної літератури, акцентував увагу на питаннях оформлення результатів відбору та підготовки необхідної звітності, відповів на численні питання учасників вебінару.

аіитьгебьпвтаиімс

аіфрцикцфмц

бьтимсвукенгрнп

гщшнекпвмсц

мпргденлеорпумсрукчпіу

шгноеркпмвіипт