onexoxblackplanjoker123 Відділ освіти Гайсинської міської ради — Вебінар професійної спільноти фахівців психологічної служби

Вебінар професійної спільноти фахівців психологічної служби

0кеп28 жовтня 2021року відбулася онлайн - зустріч спільноти практичних психологів та соціальних педагогів ЗЗСО та ЗДО за темою «Попередження негативних соціально-психологічних феноменів в педагогічних колективах. Вдосконалення навичок стратегії психологічного захисту». У заході взяли участь фахівці психологічної служби Гайсинської та Райгородської територіальних громад.

Наявність широкого інформаційного простору не забезпечує якісні та комфортні умови спілкування в трудових колективах. Негативним соціально-психологічним феноменам, які можуть наступити й зашкодити, можна завчасно запобігти. Для цього необхідно знати основні загрози, оцінити ризик та розробити стратегії захисту.

Програма вебінару передбачала розкриття теоретичних засад з даного питання та висвітлення кращого досвіду здійснення психологічного супроводу щодо попередження негативних соціально-психологічних феноменів в педагогічних колективах.

У ході вебінару психолог КУ «Центр професійного розвитку педагогічних працівників Гайсинської міської ради» Лариса Петрівна Крук зосередила увагу на різних негативних явищах, які іноді виникають у робочих колективах під час освітнього процесу: конфлікт, булінг, мобінг, босінг, стафінг. Акцентувала увагу на негативних чинниках, які можуть зумовити виникнення проявів соціально-психологічних феноменів.

Досвідом роботи з колегами поділилася Аліна Володимирівна Бубновська практичний психолог ЗДО №4 «Дзвіночок» Гайсинської міської ради. Психологиня детальніше розкрила поняття мобінг, наголосила на відмінних рисах між булінгом та мобінгом, озвучила причини виникнення мобінгу з боку противника та надала поради, як не потрапити в пастку мобінгу. Поділилася з учасниками зустрічі навичками стратегії психологічного захисту під час роботи з працівниками в ситуації мобінгу.

Для формування методичного кейсу з даної тематики були надані посилання на джерела інформації (веб-ресурси), необхідні для професійного розвитку фахівців психологічної служби.

Зустріч пройшла ресурсно, продуктивно та актуально!

 

1ф4кеф

 

2кеп

 

2ф4укеп

 

6куе

 

8укуеп

 

9укуеп

 

10іав

 

34ук

 

74куе

 

434ке