onexoxblackplanjoker123 Відділ освіти Гайсинської міської ради — Стратегія розвитку самоврядування в області

Стратегія розвитку самоврядування в області

33

20 квітня відбулася оперативна обласна нарада з лідерами учнівського самоврядування та кураторами лідерського учнівського руху Вінничини з питань організації діяльності органів учнівського самоврядування в закладах загальної середньої освіти. У заході взяли участь 90 осіб. Гайсинську ТГ представляли Яна Левандовська – голова учнівського самоврядування закладів освіти Гайсинської міської ради та Галина Васильчук – координатор молодіжного руху «Лідер».

Під час зустрічі, Тетяна Лісогурська, начальник відділу взаємодії з територіальними громадами управління взаємодії з органами місцевого самоврядування Департаменту гуманітарної політики обласної державної адміністрації - зробила акцент на організації якісного проведення виборів до органів учнівського самоврядування закладів загальної середньої освіти та ролі учнівського самоврядування в процесі духовного становлення особистості і дитячого лідерства. Вона зазначила, що лідерство цілеспрямовано й ефективно забезпечує створення умов для соціального становлення учнів, процесу розвитку соціальної активності особистості.       Запрошений гість - Микола Кобися, радник Голови обласної державної адміністрації з питань молодіжної політики, - окреслив шляхи розвитку молодіжного руху в області, починаючи з учнівського самоврядування в закладах загальної середньої, професійної (професійно-технічної) освіти до студентської ради та Молодіжного конгресу Вінниччини. Також з лідерами спілкувалася Ірина Слободянюк - методист Вінницького обласного центру технічної творчості учнівської молоді, координатор ВОРС «Лідер» та голова Вінницької обласної ради старшокласників «Лідер», Настя Баланюк.

Лідерами учнівського самоврядування було обговорено низку актуальних проєктів: «35 роковини трагедії на Чорнобильський АЕС», акція «Серце до серця», «25-та річниця Конституції України», фестиваль короткометражного кіно «Погляд у майбутнє», конкурс відеороликів «Відкривай Україну», приурочені 30-й річниці незалежності України.

IMG-b3580fef880bc8d5bf1751078fa5ace9-V

34