onexoxblackplanjoker123 Відділ освіти Гайсинської міської ради — Школа, як середовище реалізації правової освіти і виховання

Школа, як середовище реалізації правової освіти і виховання

9 грудня на базі районного Будинку школярів та молоді проведено засідання круглого столу на тему «Школа, як середовище реалізації правової освіти і виховання». У заході брали участь педагоги-організатори та заступники директорів з виховної роботи шкіл міста, працівники Гайсинського місцевого центру вторинної безоплатної правової допомоги Кирилюк Валентина Борисівна та Сердюк Ольга Петрівна, старший інспектор ювенальної превенції Гайсинського відділу поліції Головного управління Національної поліції у Вінницькій області Гудима Наталія Миколаївна, психолог центру професійного розвитку педагогічних працівників Крук Лариса Петрівна, консультант центру професійного розвитку педагогічних працівників Ревкач Вікторія Вячеславівна.

Під час зустрічі обговорені питання підвищення правової свідомості, культури та освіченості населення, впровадження проєкту «Відновне правосуддя для неповнолітніх», проаналізовано стан правопорушень, скоєних неповнолітніми за 9 місяців по області і району та проведення превентивної роботи з школярами. Присутні ознайомилися із освітнім проєктомstop-sexting.in.ua та обговорили важливі питання захисту дітей від сексуального насильства. До уваги присутніх були представлені відеоматеріали, присвячені питанням захисту дітей в Інтернеті, та як убезпечити дитину від перегляду порнографії і регулювати її час в онлайні. Учасники ознайомилися із діяльністю МБО «Служба порятунку дітей» та матеріалами до проведення уроку в 5-9 класах «Особиста цінність та безпека».

У ході дискусії учасниками круглого столу була підтримана ініціатива про необхідність проведення постійної, широкої правопросвітницької роботи серед учнівської молоді та батьківської громадськості.

imaіпарвгншщжнгшдлеges

20201209 142012

20201209 142438

P01209-141552

P01209-154032

P01209-154122