onexoxblackplanjoker123 Відділ освіти Гайсинської міської ради — Стартував 2020/2021 навчальний рік

Стартував 2020/2021 навчальний рік

Розпочався 2020/2021 навчальний рік на Гайсинщині. Освітній процес у закладах освіти організовано відповідно до чинних вимог та рекомендацій, відповідно до «зеленого» рівня епідемічної небезпеки поширення COVID-19, що визначений на даний час для Гайсинського району.

Відповідно до рекомендацій МОЗ України і ВООЗ, під час освітнього процесу в закладах створені умови для навчання дітей та роботи працівників з дотриманням принципів соціального дистанціювання і правил гігієни, з використанням засобів індивідуального захисту.

До початку навчального року заклади освіти були забезпечені дезінфікуючими та миючими засобами, засобами індивідуального захисту. У школах обладнані місця для обробки рук та збору використаних масок і рукавичок, створені умови для соціального дистанціювання та уникнення скупчень.

З цією метою у закладах були відкриті декілька входів до будівель, збільшена відстань між партами у класах, зроблена розмітка на підлозі для організованого руху коридорами, визначені зони переміщення для різних вікових категорій учнів, передбачено проведення занять на відкритому повітрі за сприятливих погодних умов тощо.

З метою створення безпечних умов організації освітнього процесу у 2020/2021 навчальному році у закладах затверджені тимчасові регламенти роботи, розроблені алгоритми дій у разі виявлення ознак гострого респіраторного захворювання.

Медичні працівники щоденно проводять моніторинг стану здоров’я працівників закладів освіти шляхом проведення термометрії, учителі, вихователі здійснюють опитування здобувачів освіти щодо їхнього самопочуття.

Харчування здобувачів освіти організоване за гнучкими графіками відповідно до чинних рекомендацій. Виділені приміщення для тимчасової ізоляції осіб з ознаками гострого респіраторного захворювання.

Працівники закладів освіти підтримують контакт з батьками здобувачів освіти для з’ясування стану здоров’я дітей. Роз'яснювальна інформація щодо коронавірусної хвороби (COVID-19) розміщена на інформаційних стендах, на офіційних сайтах.

Обмежено доступ сторонніх осіб до освітніх закладів.

Під час освітнього процесу педагогічні працівники використовують менше комунікаційних вправ, уникають групових ігор, проводять ранкові зустрічі із дотриманням соціальної дистанції, за можливості на свіжому повітрі.

1a

2a

3a

4a

5a

6a

8a

9a

10a

11a

12a

13a

14a

15a

16a

17a

18a

19a

20a

21a

22a

23a

24a

25a

26a

27a

28a

29a

30a

 

31a

33a

32a