onexoxblackplanjoker123 Відділ освіти Гайсинської міської ради — Очільник району особисто переконався у готовності пунктів до проведення ЗНО

Очільник району особисто переконався у готовності пунктів до проведення ЗНО

    Сьогодні, 30 червня, голова Гайсинської районної державної адміністрації Сергій Кавун відвідав два пункти проведення ЗНО № 46 та № 47, що розміщені у двох корпусах ліцею № 7 міста Гайсина, у якості громадського спостерігача (посвідчення № 158, видане ВРЦОЯО). У ході візиту очільник району особисто переконався у готовності пунктів до проведення тестування у відповідності до вимог законодавства та карантинних обмежень.

    На весь період тестування чотири пункти в районі у повному обсязі забезпечені дезінфікуючими засобами для обробки рук (237 штук по 0,5 л.), поверхонь, одноразовими ізоляційними медичними халатами, захисними щитками, медичними масками (7200 шт.), пірометрами, милом, паперовими рушниками, урнами, мішками для утилізації відходів, що централізовано отримано від держави.

   На вході до пунктів проводилося вимірювання температури абітурієнтів та задіяних осіб. Крім абітурієнтів та відповідальних осіб у закладі знаходилися уповноважені центру оцінювання якості освіти та інструктори, які задіяні в процесі і перебуватимуть в аудиторіях, кваліфіковані медичні працівники КНП «Центр первинної допомоги Гайсинської районної ради», чергові. Охорону правопорядку забезпечують працівники поліції. За наявності відповідних документів були присутні представники ЗМІ та громадські спостерігачі. Відповідальні за пункти проведення зовнішнього незалежного оцінювання Людмила Мендусь та Тетяна Бєлай перед початком тестування  повідомили, що початок його об 11 годині та про те, що у закладах є в достатній кількості все, відповідно до закону необхідне для організації і проведення тестування.

   Ознайомившись із підготовкою пунктів до проведення тестування Сергій Кавун підтримав абітурієнтів у хвилюючий момент; зазначив, що це не єдиний екзамен у їхньому житті, який вони обов’язково витримають, хоча і проходить він не як завжди, з огляду на карантинні обмеження; побажав результативно скласти тестування, підтвердити наявні знання, вступити на омріяні спеціальності до тих навчальних закладів, куди запланували, та стати успішними людьми.

   Голова райдержадміністрації відзначив готовність до роботи в умовах карантинних обмежень обох пунктів тестування і о 10.50. залишив останній.

   Сьогодні на 46 пункт прибув 201 абітурієнт (72% від зареєстрованих), на 47 – 146 (81%). Всі учасники були допущені до тестування.

    Наступний тест, який складатимуть випускники шкіл на базі Гайсинського району, буде з англійської мови і відбудеться  7 липня.

Інформацію взято із сайту Гайсинської райдержадміністрації