onexoxblackplanjoker123 Відділ освіти Гайсинської міської ради — Консультації щодо оптимізації освітньої мережі розпочато

Консультації щодо оптимізації освітньої мережі розпочато

   Забезпечення стабільного розвитку нашої держави, інтересів усіх учасників освітнього процесу вимагає проведення змін у освітній галузі та суспільних відносин.

   Освітня мережа повинна забезпечувати доступ до максимально широкого комплексу освітніх послуг. При цьому кількість закладів повинна відповідати реальним потребам у відповідних послугах.

   Нове законодавство про освіту ставить завдання перед засновниками і керівниками закладів загальної середньої освіти сформувати мережу та забезпечити оптимальне функціонування відповідних закладів до 1 вересня 2020 року..

   На Гайсинщині розпочата вищезазначена робота. Кожна школа взяла участь в анкетуванні про стан та перспективи розвитку закладу. Відбулися зустрічі з громадськістю та батьками учнів шкіл сіл Рахни та Мелешків. У зв’язку із запровадженням карантинних заходів є можливість проводити зустрічі та консультації щодо майбутнього освітньої галузі району з керівниками всіх закладів освіти в онлайн режимі.

   Голова районної державної адміністрації Сергій Кавун та начальник відділу освіти Валентина Шрамко провели вже три таких онлайн конференції з директорами шкіл. Під час яких приймаються пропозиції, обговорюються можливості, створюються перспективні карти освітньої мережі району, вислуховуються думки та плани кожного керівника, який представляє інтереси того чи іншого закладу. Такі зустрічі будуть продовжуватись і надалі.

   Запрошуємо поспілкуватися (з дотриманням карантинних обмежень) з керівниками шкіл та долучитись до обговорення зазначеного питання сільських голів, батьків, депутатів місцевих рад. Щоб разом виробити стратегію створення освітньої мережі для роботи в нових умовах.

Інформацію взято із сайту Гайсинської райдержадміністрації