onexoxblackplanjoker123 Відділ освіти Гайсинської міської ради — Дистанційне навчання на Гайсинщині. Чи є запитання?

Дистанційне навчання на Гайсинщині. Чи є запитання?

Дистанційне навчання на Гайсинщині триває. У громадськості виникає багато питань щодо організаціїї його в нашому регіоні.

Як визначались шляхи проведення занять у кожній школі?

- Кожен заклад приймав для себе рішення, яким чином, з урахуванням кадрових можливостей і технічного забезпечення, буде організовано освітній процес на період карантину.

Чи не залишається при цьому безконтрольним процес навчання у кожному закладі?

- Систематично проводяться онлайн коференції з керівниками шкіл.  Ми постійно моніторимо ситуацію по району – є дуже позитивна динаміка у місті, в окремих селах, у закладах, де переважно велика наповненість учнями. Там повністю використовують і веб-ресурси, і на сайтах шкіл завантажуються відео-уроки. Стосовно малокомплектних закладів у селах, то телефонний зв’язок – це доступна послуга, в окремих - єдина (при наявності мережі). Вчителі націлювали батьків на те, що у разі неможливості доступу дитини до Інтернету, зв’язок буде проводитися через маму чи тата.

Які зауваження та поради для вчителів стали найбільш актуальними?

- Даються зауваження, щодо перевантаження школярів домашніми завданнями. Постійно акцентується увага на результативній роботі з випускниками 11 класів по підготовці до ЗНО.

Що робити з малими дітьми, адже вони ще не такі свідомі? 

- Щодо учнів 1-3 класів, то самостійно діткам важко, але там освітня програма спрямована на загальний розвиток. Дитина, коли сидить вдома – малює, читає, грає в ігри - це все так само розвиває, як і вправи в шкільній програмі для цього віку. Тому, тут багато залежить від батьків і їх бажання допомогти власній дитині. А наші вчителі зі свого боку роблять все можливе, і вихователі дошкільних закладів працюють для своїх вихованців. Сподіваюсь, що всі батьки у цьому вже переконались.

 

На запитання відповідала начальник відділу освіти Валентина Шрамко

 

Фоторепортаж із закладів

СЗШ №5 м. Гайсин

53

5ук

5англ

Ліцей № 7 міста Гайсина

ліц71

ліц72

 

ліц73

НВК: школа-сад с. Бондурі

бд1

бд2СЗШ І-ІІ ст. с. Рахни

д1

д2

НВК: школа-гімназія міста Гайсина

гім1

гім2

гім3

СЗШ І-ІІ ст. с. Грузьке

грузьке

СЗШ І-ІІІ ст. с. Карбівка

кар2

кар1

СЗШ І-ІІІ ст. с. Губник

губ1

губ2