onexoxblackplanjoker123 Відділ освіти Гайсинської міської ради — Поради для організації дистанційного навчання від Сергія Дятленка

Поради для організації дистанційного навчання від Сергія Дятленка

С.Дятленко: що слід врахувати «стаханівцям» дистанційки


Автор: Сергій Дятленко, експерт з питань освіти програми U-LEAD з Європою.

Важливо щоб дистанційна освіта не перетворилася на дистанціювання від освіти.

Із того, що вже прочитав і почув.

Дистанційна освіта, як і кожна форма освітньої діяльності має певні правила, вимагає розуміння зацікавлених сторін та передбачає наявність досвіду. Нічого цього в школах немає: вчаться одиниці, бо ніколи та й нудно; досвіду ніде взятися; розуміння проростає лишень у тих, хто спробував себе по обидва боки дистанційки.

Зібрав короткі виклики, які варто врахувати «стаханівцям» дистанційної освіти:

- Запровадження дистанційного навчання для учнів початкової школи можливе лише за домашньої підтримки дорослих.
- У школі варто створити центр, куди сходяться всі матеріали і завдання, які роздають учням всі вчителі. Щоб уникнути відвертих дурниць і перевантажень.
- Завдання та матеріали надсилаються за певним розкладом. Учні не можуть постійно чекати додаткових ц/у, а батьків вже теліпає від повідомлень вайбера.
- Завдання для школярів мають бути ЦІКАВИМИ. Інакше вони перестануть їх виконувати вже наступного тижня. А скільки триватиме карантин – невідомо.
     Дистанційка – це не повноцінний навчальний процес, тому годі чекати від учнів і батьків повного освоєння тем згідно розкладу і календарного плану. Якщо перегнете палицю, то почнуться збої Інтернету, світла, стану здоров’я чи відрядження до бабусь.
Оригінал