onexoxblackplanjoker123 Відділ освіти Гайсинської міської ради — Провідні педагогічні принципи та вимоги до організації музичних занять в закладах дошкільної освіти

Провідні педагогічні принципи та вимоги до організації музичних занять в закладах дошкільної освіти

Відповідно до плану роботи управління освіти, фізичної культури та спорту на І квартал 23 січня 2020 року на базі ЗДО №7 «Берізка» (директор (завідувач) Нікітенко О.П., вихователь-методист Заплішна Л.М.) відбулося районне методичне об’єднання музичних керівників району.

Музичне заняття є формою освітньої роботи з дошкільниками, основними завданнями якого є освоєння ними в певній послідовності способів сприймання, виконавства, розви­ток їх музичних та творчих здібностей. Тому музичні заняття мають бути спрямовані на забезпечення систематичного творчого розвитку кожної дитини, формування естетичного ставлення дітей до навколишньої світу і мистецтва, активізацію засвоєння ними музичних знань і вміння використовувати їх у самостійній творчій діяльності, створення та зміцнення атмосфери позитиву, довіри, взаємоповаги в дитячому колективі.

Опираючись на принципи діяльності, креативності, варіативності, неперервності, природовідповідності, гуманності учасники зібрання долучились до обговорення виступу-презентації музичного керівника ДНЗ №7 м. Гайсин Іванової Н.В. щодо використання активних та інтерактивних методичних прийомів під час організації та проведення музичних занять, необхідності підтримки особливого інтересу в дітей до співу, музично-ритмічних, танцювальних рухів, музичних ігор та гри на музичних інструментах, створення оптимальних умов для виявлення і розвитку життєвої мистецької активності вихованців.

Відповідально поставились музичні керівники до виконання домашнього завдання «Організація флешмобу у дитячому садку». Кожен з учасників прокоментував відео флешмобу різної тематики, охарактеризував доцільність проведення цієї форми роботи та зазначив позитивний вплив на емоційний стан дітей.

На завершення роботи методичного об’єднання Іванова Н.В. організувала танцювальний флешмоб «Ми щасливі», якого долучилися педагогічні працівники ДНЗ №7 «Берізка» та учасники заходу.

Керівник РМО Гнатюк О.Ю. підвела підсумки роботи та визначила питання, які будуть розглядатись під час наступного засідання.

IMG 20200123 094050

IMG 20200123 101654

IMG 20200123 101907

IMG 20200123 103133

IMG 20200123 103504

IMG 20200123 104507