onexoxblackplanjoker123 Відділ освіти Гайсинської міської ради — НВК села Рахнівки (директор Кобзар А.В.) приймав гостей

НВК села Рахнівки (директор Кобзар А.В.) приймав гостей

Сьогодні, 14 січня 2020 року, у с. Рахнівка відбувся літературно - музичний вечір „Терниста дорога болю Василя Стуса” до 82-ї річниці від дня народження Василя Стуса, українського поета, Героя України, Лауреата Національної премії імені Т.Г.Шевченка.

На зустріч із земляками поета завітали: голова райдержадміністрації Сергій Миколайович Кавун, голова районної ради Григорій Іванович Боровий, начальник управління освіти, фізичної культури та спорту райдержадміністрації Валентина Миколаївна Шрамко, начальник відділу культури та туризму райдержадміністрації, заслужений працівник культури України Микола Леонідович Ричков, голова територіальної громади Анатолій Михайлович Штельмах.

З новорічними та різдвяними святами всіх присутніх привітали очільники району.

У своєму виступі голова райдержадміністрації процитував слова Василя Стуса, він говорив «Якщо болить серце – тобі, друже, поталанило». Сергій Миколайович зазначив, що Василь Стус мав велике серце, яке вміщувало любов до країни, повагу до традицій та до українського народу. Керівник району висловив слова вдячності за збереження пам’яті про чудового земляка і подвиг України, який не може бути забутий.

Новорічною щедрівкою та піснями на вірші Василя Стуса віншували народний аматорський ансамбль пісні і танцю Краснопільського СБК під керівництвом Олени Олійник, квінтету ДМШ, народного аматорського жіночого ансамблю «Берегиня» Рахнівського СБК (кер. Н.Лиса), а також солісти РБК: Л.Горошко та А.Яхно. та чоловіче тріо РБК .

Звучала Стусівська поезія від шанувальниці творчості В.Стуса Галини Горбань – Новаківської, Тетяни Сидорчук, Аліни Яхно та Юлії Данько.

Стусова земля сьогодні об’єднала всіх нас, небайдужих до його творчості , хто прагне змін на краще, хто має незламну віру в торжество правди.

І свято шанує нашого земляка, патріота, поета.

Інформація взята із сайту Гайсинської райдержадміністрації

  • Click to enlarge image 1.jpg