onexoxblackplanjoker123 Відділ освіти Гайсинської міської ради — У 2019 році судами розглянуто 310 справ щодо булінгу

У 2019 році судами розглянуто 310 справ щодо булінгу

     Протягом 2019 року судами України було розглянуто 310 справ щодо булінгу. Про це повідомили під час круглого столу, що був присвячений обговоренню першого року реалізації Закону України щодо протидії булінгу (цькуванню).

     Як повідомили учасники круглого столу, станом на грудень 2019 року судами України було розглянуто 310 справ про булінг, із них в 122 справах було винесено рішення про накладення стягнення.

     У переважній кількості випадків (102 справи) суд призначав штраф, який найчастіше накладався на батьків дитини, яка звинувачувалась у булінгу.

     84 справи було відправлено на доопрацювання до органів поліції і також 84 справи було закрито за відсутністю складу правопорушення або у зв’язку із спливом строку позовної давності.

     У 9-ти випадках суд виніс попередження, яке не передбачено в санкції статті щодо булінгу учасника освітнього процесу, а у 20 справах суд обмежився усним зауваженням.

     Також, в 10 випадках було призначено громадські роботи (які на думку експертів призначаються у невеликій кількості випадків, оскільки не є ефективними) і в одному випадку – зобов‘язання публічно вибачитись.

    Нагадаємо, булінг (цькування) — це діяння учасників освітнього процесу, які полягають у психологічному, фізичному, економічному, сексуальному насильстві, у тому числі із застосуванням засобів електронних комунікацій, що вчиняються стосовно малолітньої чи неповнолітньої особи або такою особою стосовно інших учасників освітнього процесу, внаслідок чого могла бути чи була заподіяна шкода психічному або фізичному здоров’ю потерпілого.

    Такі діяння учасників освітнього процесу можуть тягнути за собою накладення штрафу від п’ятдесяти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або громадські роботи на строк від двадцяти до сорока годин.

 

Освіта.ua
08.01.2020

Похожее изображение