onexoxblackplanjoker123 Відділ освіти Гайсинської міської ради — Про відпустки вихователів дитсадків з 2020 р.

Про відпустки вихователів дитсадків з 2020 р.

     Постановою Уряду від 10 липня 2019 року №694, яка набирає чинності з 1 січня 2020 року, внесено зміни до постанови Кабінету Міністрів України від 14 квітня 1997 №346 «Про затвердження Порядку надання щорічної основної відпустки тривалістю до 56 календарних днів керівним працівникам закладів та установ освіти, навчальних (педагогічних) частин (підрозділів) інших установ і закладів, педагогічним, науково-педагогічним працівникам та науковим працівникам.

     Відповідно до зазначених змін тривалість основної щорічної відпустки всіх вихователів закладів дошкільної освіти, незалежно від груп дітей, з якими вони працюють, зокрема й загального розвитку, а також вихователів закладів загальної середньої освіти, включаючи вихователів інтернатів при школах, надається з 2020 року тривалістю 56 календарних днів.

     Такої ж тривалості – 56 календарних днів, передбачається щорічна основна відпустка інструкторам з фізкультури та керівникам гуртків студій, секцій, інших форм гурткової роботи й асистентам вихователів закладів загальної середньої освіти.

     Тривалість відпустки вихователів закладів вищої та післядипломної освіти, зокрема тих, хто працює в гуртожитках, збільшиться до 42 календарних днів.

     Відпустка у 2020 році має надаватися повної тривалості, передбаченої постановою КМУ №694, без дотримання пропорційності відпрацьованого робочого часу.

За матеріалами Управління соціально-економічного захисту ЦК Профспілки.


Освіта.ua
08.01.2020