onexoxblackplanjoker123 Відділ освіти Гайсинської міської ради — Відбулося засідання колегії департаменту освіти і науки Вінницької ОДА

Відбулося засідання колегії департаменту освіти і науки Вінницької ОДА

     Начальник управління освіти, фізичної культури і спорту Гайсинської райдержадміністрації Валентина Шрамко взяла участь у роботі колегії ДОН.

У приміщенні Вінницької академії неперервної освіти 11 грудня відбулось розширене засідання колегії Департаменту освіти і науки обласної державної адміністрації.

У засіданні взяли участь керівники органів управління освітою райдержадміністрацій та міських рад, відповідальні за освіту в об’єднаних територіальних громадах, а також керівники закладів вищої та передвищої освіти, директори шкіл-інтернатів, керівники закладів професійної (професійно-технічної) освіти та директори закладів позашкільної освіти обласного підпорядкування.

Основне питання порядку денного - дотримання вимог безпеки всіх учасників освітнього процесу.

На цьому акцентував увагу заступник голови ОДА Ігор Івасюк. Під час колегії посадовець зачитав учасникам засідання доручення голови обласної державної адміністрації Владислава Скальського щодо забезпечення пожежної безпеки об’єктів з масовим перебуванням людей, а саме – в закладах освіти, охорони здоров'я та соціального захисту області.

Профільним службам, структурним підрозділам ОДА, головам районних державних адміністрацій, об’єднаних територіальних громад та міським головам міст обласного значення спільно із засновниками, власниками закладів освіти, охорони здоров'я та соціального захисту доручено проаналізувати протипожежний стан та вжити невідкладних заходів з попередження виникнення пожеж, а також виконання в повному обсязі запропонованих приписами органів державного нагляду (контролю) у сфері пожежної та техногенної безпеки заходів протипожежного захисту.

З колективами закладів освіти, охорони здоров'я та соціального захисту передбачено проведення позапланових інструктажів та роз’яснювальної роботи щодо дотримання вимог пожежної та техногенної безпеки, а також практичних тренувань з евакуації.

Дотримання правил пожежної безпеки має першочергове значення. На жаль, 4 грудня 2019 року сталася трагічна подія в Одеському коледжі економіки, права та готельно-ресторанного бізнесу, внаслідок якої загинули студенти та працівники навчального закладу.

Під час колегії заступник начальника ГУ ДСНС у Вінницькій області Олег Сторожук розповів про усунення недоліків протипожежної безпеки в закладах освіти, запобігання надзвичайним ситуаціям, основні аспекти порушення правил евакуації та вимоги до шляху евакуації.

Учасники засідання також розглянули питання щодо організації харчування у закладах освіти області. Під час зустрічі в.о директора Департаменту освіти і науки ОДА Володимир Буняк акцентував увагу на безпечності та якості харчування. За словами посадовця, в області є позитивні зрушення в цьому напрямку. Зокрема, минулого місяця на базі Жмеринської ЗОШ №4 відбувся обласний практичний семінар, учасники якого обговорили актуальні питання та ознайомилися з організацією харчування в навчальному закладі. Тут кухарі готують обіди для школярів за збірником рецептур переможця кулінарного шоу «МайстерШеф» Євгена Клопотенка. Нове меню є збалансованим, корисним, цікавим для дітей та водночас не вимагає додаткових коштів на закупівлю продуктів чи обладнання.

У свою чергу, перший заступник начальника ГУ Держпродспоживслужби у Вінницькій області Олександр Сорочан акцентував увагу на держстандартах, дотриманні санітарно-гігієнічних норм та основних ризиках щодо організації харчування в освітніх закладах.

Матеріал взято із сайту Вінницької ОДА.