onexoxblackplanjoker123 Відділ освіти Гайсинської міської ради — Навчання у школі молодого вихователя

Навчання у школі молодого вихователя

Відповідно до плану роботи управління освіти, фізичної культури та спорту на ІУ квартал 13 грудня 2019 року на базі дошкільного навчального закладу №1 «Пролісок» відбулось засідання Школи молодого вихователя.

Участь у роботі Школи взяли участь вихователі Диченко Н.С. (ДНЗ с. Карбівка), Химич С.В. (ДНЗ с. Харпачка), Басюк Т.В. (ДНЗ с. Гранів), Ільчук В.В. (ДНЗ с. Мелешків), Грабовенко Г.П. (ДНЗ с. Лад.Хутори).

На початку засідання вихователь-методист ДНЗ №1 Артеменко Т.І. познайомила педагогів з методикою «Шість цеглинок 2.0», ігри з якими допомагають дітям досліджувати, порівнювати, рахувати, орієнтуватись у просторі, працювати в групах, в парах, вчать кодувати і розкодовувати інформацію, розвивають оперативну та асоціативну пам’ять.

Під час виконання завдань із друдлами вихователь-методист продемонструвала методи роботи, що дозволяють зробити заняття цікавим, а використані прийоми розвивають критичне мислення, творчу уяву, пам’ять, збагачують словник дітей.

Для засво­єння дошкільниками елементарних математичних уявлень Артеменко Т.І. запропонувала колегам використовувати лічильні палички Кюїзенера, діяльність з якими сприяє розвитку дрібної моторики, сенсорних здіб­ностей, зв'язного мовлення, творчого потенціалу, фантазії дітей, на­вичок моделювання й конструювання, логічного мислення, уваги, виховує самостійність, ініціативу, наполегливість у досяг­ненні мети.

На завершення учасники зібрання переглянули заняття з використанням степ–аеробіки, що являє собою різновид фізичних вправ, в основу яких покладено різні способи спуску та підйому на спеціальну степ– платформу. Впровадження даної технології  сприяє розвитку рухливості суглобів, формуванню зводу стопи, удосконаленню рівноваги,  позитивно впливає на діяльність органів кровообігу і дихання та серцево–судинну систему.Вихователі із задоволенням долучились до виконання комплексу степ-аеробіки, який виконували діти старшої групи «Сонечко» (вихователь Бондар Н.А.).

DSCN3099

DSCN3104

DSCN3106

DSCN3108

DSCN3128

DSCN3137

DSCN3140