onexoxblackplanjoker123 Відділ освіти Гайсинської міської ради — Зустріч керівників органів управління освітою в області з головою ОДА Владиславом Скальським

Зустріч керівників органів управління освітою в області з головою ОДА Владиславом Скальським

     25 листопада, в Сосонській СЗШ І-ІІІ ступенів – надсучасній школі, яка відчинила свої двері для учнів та вчителів 1 вересня 2018 року, презентували карту пріоритетів і цілей департаменту освіти і науки облдержадміністрації на 2020 рік.

     Шкільна актова зала зібрала вчительську спільноту Вінниччини, аби ті, спільно з керівництвом області, вибудували своєрідну «стратегію» розвитку освітньої галузі на наступний рік.

    «Сьогодні ми зібралися, щоб разом обговорити пріоритети освітньої галузі на 2020 рік. Ті демографічні виклики, які ми маємо сьогодні, спонукають нас орієнтуватися на реалії сьогодення в коротко- та довгостроковій перспективі.      Відтак, важливо інвестувати кошти в матеріально-технічне та дидактичне забезпечення мережі опорних навчальних закладів. Ми маємо сконцентрувати максимальний фінансовий ресурс в тих закладах, де є достатня кількість учнів. Основним індикатором якості освіти, безумовно, є результати ЗНО.Сьогодні ми маємо можливість оцінювати ефективність кожного регіону окремо, в порівнянні з іншими, а також визначати, які навчальні заклади всередині регіону, є передовими в наданні освітніх послуг. Тож саме на розвиток цих напрямків необхідно спрямовувати наші спільні зусилля», – зауважив на початку зустрічі голова облдержадміністрації Владислав Скальський.

    В.о. директора департаменту освіти і науки облдержадміністрації Володимир Буняк презентував карту пріоритетів департаменту освіти і науки облдержадміністрації на 2020 рік.

   «Наш найголовніший пріоритет – це успішна дитина 2020. Розвиток дошкільної освіти, формування оптимальної мережі закладів загальної середньої освіти, впровадження Нової української школи, підготовка педагогічних кадрів, забезпечення доступності та якості освіти, інклюзія, створення умов для здобуття освіти дітям із сімей переселенців та учасників АТО, розвиток педагогічної ініціативи та творчості, демократизація освіти, національно - патріотичне виховання – наші основні пріоритети», – повідомив посадовець. Він також наголосив на тому, що якісна освіта можлива лише тоді, коли існує конкуренція в освітньому середовищі, а це, в свою чергу, можливо за умови існування потужних опорних шкіл.

   Своєю чергою, заступник директора департаменту освіти і науки облдержадміністрації Валерій Бачинський розповів про пріоритетні напрямки роботи закладів професійної (професійно-технічної) освіти, а заступник директора департаменту освіти і науки облдержадміністрації Олена Чорна – про пріоритетні напрямки роботи закладів дошкільної та загальної середньої освіти області на наступний рік. Торкнулися під час зустрічі й питань фінансування освітньої галузі.

    Підсумовуючи почуте, голова облдержадміністрації зазначив, що вчителеві належить досить важлива роль – транслювати учневі фундаментальний життєвий меседж: «Все залежить від мене». І професія вчителя має бути не лише шанованою в суспільстві, а й високо оплачуваною.

  «Я дуже сподіваюся, що в майбутньому на рівні місцевого самоврядування буде можливість формулювати достатню фінансову базу, аби достойно винагороджувати педагогічних працівників. Є ще один дуже важливий аспект – це наші обдаровані діти. Переможці міжнародних олімпіад. Ніколи не втомлюйтеся відзначати їхні здобутки! За ними – наше майбутнє!», – наголосив Владислав Скальський.

матеріал взятий з сайту Вінницької ОДА

http://www.vin.gov.ua/news/ostanni-novyny/22700-vladyslav-skalskyi-my-povynni-pereity-z-filosofii-utrymannia-zakladiv-do-maksymalno-efektyvnoho-nadannia-iakisnykh-osvitnikh-posluh