onexoxblackplanjoker123 Відділ освіти Гайсинської міської ради — Впровадження просвітницької програми «Формування навичок безпечної поведінки» на Гайсинщині

Впровадження просвітницької програми «Формування навичок безпечної поведінки» на Гайсинщині

        Відповідно до плану роботи управління освіти, фізичної культури та спорту на ІV квартал 3 жовтня 2019 року на базі закладу дошкільної освіти №5 «Факел» (директор Павленко К.П., методист Швець О.Б.) відбувся семінар-тренінг для фахівців психологічної служби району по впровадженню та реалізації програми «Формування навичок безпечної поведінки».

Дана програма рекомендована для використання у закладах освіти Міністерством освіти і науки України і стане в пригоді дорослим, які займаються вихованням дітей 10-18 років, та тим хто працює у сфері з профілактики та попередження сексуального насильства над дітьми.

У ході семінару фахівці психологічної служби взяли участь у інтерактивній грі «Аукціон правил безпечної поведінки», грі-квест «День Х», які було проведено практичними психологами Ситніковою Ю.О. (ЗДО №5 м. Гайсин) та Бубновською А.В. (ЗДО №4 м. Гайсин). Під час зустрічі учасниками семінару було обговорено попередньо опрацьований теоретичний матеріал до теми; на практиці відпрацьовано навички проведення інтерактивних ігор в аудиторіях; від тренерів - отримано методичний коментар із рекомендаціями, щодо роботи з батьками та дітьми за презентованим матеріалом.

Учасники зустрічі отримали методичні посібники «Формування навичок безпечної поведінки» у 2-х частинах, брошуру «Стрес: порадник для батьків», які були надано Українським фондом «Благополуччя дітей» - безкоштовно.

     Підсумовуючи роботу заходу, методист РМК   Крук Л.П.  зазначила, що найголовніше у презентованих посібниках є те, що вони дають можливість проводити заходи з дітьми на складну тему у простий спосіб. Під час інтерактивних занять та ігор сформувати у дітей ціннісне ставлення до власного тіла, відстоювання особистих кордонів, вміння сказати «ні» та шукати допомоги у дорослих, яким довіряють.

DSCN0275

DSCN0241 1

DSCN0243

DSCN0257 1

DSCN0262 1

DSCN0268

DSCN0271

IMG-ad2456dbab1edde8acc4688d471a8842-V