onexoxblackplanjoker123 Відділ освіти Гайсинської міської ради — Навчання у Школі вихователів різновікових груп

Навчання у Школі вихователів різновікових груп

p1hno0gmsr1p29ej0jelrpc1dq3d27 лютого 2024 року на базі ЗДО №7 «Берізка» Гайсинської міської ради (директор Голотюк Л.Г., вихователь-методист Груша Н.В.) відбулось засідання Школи вихователів різновікових груп.

Планом роботи передбачалось навчання вихователів методам та прийомам проведення організованої діяльності з дітьми різних вікових категорій, яка базується на інтегрованому підході у формі тематичного проєкту.

Отож, вдалось розглянути змістове наповнення одного з чотирьох тематичних проєктів – пізнавального. Для цього в межах стартового заняття й подальших активностей вихователі вчились організовувати з дітьми полілоги, створювати асоціативні кущі, робити припущення, узагальнення, висновки.

На основі казки Ольги Зубер «Як Мишка млинці пекла» вихователі-методисти ЗДО №7 Груша Н.В., ЗДО №2 Маковецька Г.П. та консультант ЦПРПП Діхтяр М.Д. провели з учасниками Школи практичні ігри, вправи, моделювання казки та полілог за її сюжетом. Особливо зацікавило педагогів практичне вправляння у використанні багатофункціонального «Куба-говоруна», за допомогою якого в інтерактивні проводиться з дітьми словникова робота, розвивається діалогічне мовлення, формуються уміння переказувати знайомий твір, зокрема казку.

Завершуючи засідання, вихователі висловили свої враження про проведений захід та побажання щодо роботи у подальшому.