onexoxblackplanjoker123 Відділ освіти Гайсинської міської ради — Нарада з керівниками та відповідальними за організацію харчування у закладах освіти Гайсинської громади

Нарада з керівниками та відповідальними за організацію харчування у закладах освіти Гайсинської громади

p1hn0536jer62smu1i3k19mq1e164На виконання стратегії реформування системи шкільного харчування, яке розпочалося у 2020 році і впроваджується надалі Кабінетом Міністрів України від 27 жовтня 2023 року, Розпорядження №99-р «Про схвалення Стратегії реформування шкільного харчування на період до 2027 року та затвердження операційного плану заходів з її реалізації у 2023-2024 роках», з метою профілактики гострих кишкових інфекційних захворювань та харчових отруєнь 16 лютого 2024 року в режимі онлайн відбулась нарада з керівниками та відповідальними за організацію харчування у закладах дошкільної та загальної середньої освіти Гайсинської міської ради за участі спеціалістів Гайсинського районного управління Головного управління Держпродспоживслужби у Вінницькій області.

Головний спеціаліст відділу державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства Гайсинського районного управління Таїсія Трохименко звернулась до учасників наради з вимогою виконання постанови КМУ №305 від 24 березня 2021 року «Про затвердження норм та Порядку організації харчування у закладах освіти та дитячих закладах оздоровлення та відпочинку», дотримання Санітарного регламенту для дошкільних навчальних закладів, затвердженого наказом МОЗ від 24.03.2016 року №234 та Санітарного регламенту для закладів загальної середньої освіти (наказ МОЗ №2205 від 25.09.2020 року).

Питання щодо належного функціонування постійно діючих процедур системи НАССР та дотримання гігієнічних вимог до харчоблоків закладів освіти розкрив начальник відділу безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини Ростислав Горішевський, наголосивши на основних вимогах чинного законодавства щодо постачання, умов зберігання, транспортування та супроводжуючих документах на продукцію. Також акцентував увагу на маркуванні продуктів харчування, їх відповідності діючим Державним стандартам України.