onexoxblackplanjoker123 Відділ освіти Гайсинської міської ради — Групова консультація для секретарів атестаційних комісій І рівня

Групова консультація для секретарів атестаційних комісій І рівня

p1hm1b3m8d18ct1784q5mlof1pmi6Атестація педагогів – справа дуже відповідальна, адже від її повноти, об’єктивності та правильності вчинених дій атестаційною комісією залежить не лише зростання професійності педагогічних працівників, а й можливість уникнути порушення їхніх прав та законних інтересів. Після введення в дію нового «Положення про атестацію педагогічних працівників» відділом освіти Гайсинської міської ради, Центром професійного розвитку педагогічних працівників було проведено ряд заходів для опрацювання нового атестаційного документу, їх учасниками були керівники закладів дошкільної, позашкільної, загальної середньої освіти, заступники з навчально-виховної роботи, окремі групи педагогів.

06.02.2024 р. проведено групову консультацію для секретарів атестаційних комісій І рівня за темою «Нове положення про атестацію в дії. Рекомендації щодо оформлення атестаційних документів», захід відбувся у дистанційному форматі з використанням електронного сервісу Google Meet, в його роботі взяли участь 45 педагогів закладів освіти Гайсинської та Кунківської ТГ.

В процесі роботи розглядалися загальні положення та питання щодо організації атестації педагогів у 2024 році. Особлива увага зверталась на зміни, внесені до Положення щодо процесу атестації, його осучасненню, умовам, порядку і строкам проведення атестації, розширенню повноважень атестаційних комісій I рівня, права і обов’язки їх голів та секретарів. Складовою частиною консультації став практикум, в ході якого секретарі набували досвіду оформлення атестаційних документів: оформлення протоколів засідань АК, атестаційних листів, витягів рішень, перевірки достовірності документів з питань підвищення кваліфікаціі.

У презентаційній частині консультації секретарі АК І рівня мали нагоду опрацювати цікавий інформаційний порадник «Атестація педагогічних працівників» підготовлений і виданий у 2023 році працівниками державної установи «Український інститут розвитку освіти».

Проведена методична консультація викликала велику зацікавленість педагогів, її учасники отримали відповіді на ті запитання, які вимагали роз’яснень.