onexoxblackplanjoker123 Відділ освіти Гайсинської міської ради — Групова консультація для працівників шкільних бібліотек

Групова консультація для працівників шкільних бібліотек

Screenshoівіфt 109 січня 2024 року комунальною установою «Центр професійного розвитку педагогічних працівників Гайсинської міської ради», на платформі сервісу відеоформату Google Meet, проведено групову консультацію для   шкільних бібліотекарів за темою «Планування та звітність в публічно- шкільній бібліотеці».

Консультацію розпочав директор КУ «ЦПРПП ГМР» Віталій Сич, який розповів про основні вимоги до планування та звітності шкільної бібліотеки, визначив головні пріоритети діяльності бібліотек закладів освіти громади, надав методичні поради та консультації щодо планування та звітності бібліотек, проведення краєзнавчої та довідково-бібліографічної роботи, індивідуальної роботи з читачами. В режимі онлайн-практикуму було опрацьовано вимоги та порядок заповнення річного статистичного бібліотечного звіту №6-НК, який бібліотекарі цьогоріч подають вперше.

В процесі консультування учасники заходу мали можливість працювати на платформі ІСУО, що взаємодіє з ІТС ДІСО та відображає електронну звітність по замовленню навчальної літератури, її надходження, використання, наслідків проведення інвентаризації.

Традиційно консультація закінчилася творчим спілкуванням в режимі «питання-відповідь», під час якого бібліотечні фахівці мали змогу обмінюватися думками, досвідом та обговорити важливі завдання щодо подальшого розвитку шкільних бібліотек громади.