onexoxblackplanjoker123 Відділ освіти Гайсинської міської ради — Наставництво. Вивчаємо досвід.

Наставництво. Вивчаємо досвід.

p1hg0l8pfl19tsnjl1g9v19v8194p421 листопада 2023 року директор КУ «ЦПРПП ГМР» Віталій Сич, відповідно до запрошення Українського інституту розвитку освіти та Центру європейської політики (CEP, м. Братислава), взяв участь у міжнародному вебінарі «Досвід організації регіональних центрів підтримки розвитку вчителів та наставництва у Словаччині».

Учасники вебінару мали гарну нагоду ознайомилися із досвідом створеннята діяльності регіональних центрів підтримки розвитку вчителів у Словаччині, поділитися власними напрацюваннями, отримати відповіді на запитання які їх цікавлять. Спікери вебінару Петер Урбан, Каміл Сладек, Марек Кмет та Зузана Гербрихова говорили про функції, завдання та роль центрів у контексті реформи освіти, презентували досвід їх роботи, особливості діяльності менторів та кращі практики підтримки професійного розвитку вчителів у Словаччині.

Вітальні слова Ігоря Хворостяного,генерального директора Директорату дошкільної, шкільної, позашкільної та інклюзивної освіти МОН України, Наталії Софій,директорки УІРО, ЯрославаСивохопа, директора Закарпатського ІППО надихнули присутніх не зупинятися у пошуках форм підтримки професійного розвитку педагогів України і вміло використовувати представлений партнерами зі Словаччини досвід.