onexoxblackplanjoker123 Відділ освіти Гайсинської міської ради — Територія Гідності та Свободи

Територія Гідності та Свободи

0500k9jw-1dd7-378x19121 листопада 2013 року. Цей день ввійшов в історію, як день шани патріотизму та мужності громадян, які восени 2004-го й у листопаді 2013-го – лютому 2014 року стали на захист демократичних цінностей, прав та свобод, національних інтересів нашої держави та її європейського вибору.

       Вже другий рік поспіль День Гідності та Свободи відзначається на тлі повномасштабного вторгнення РФ, яке розпочалося 24 лютого 2022 року. Україна знову бореться за свою свободу та незалежність, захищаючись від агресора.

       Активним у боротьбі за свободу є молоде покоління українців. У закладах освіти Гайсинської громади школярі та учнівська молодь брали участь у тематичних заходах: флешмобах, акціях. У школах були проведені години спілкування, години історії, інформаційні хвилини пам’яті, круглі столи, екскурсії до краєзнавчого музею та музею АТО.

       У 10-ту річницю доленосної для країни дати в закладі загальної середньої освіти № 3 м. Гайсин відбулося урочисте відкриття меморіальної дошки на честь Сиротюка Андрія Васильовича – випускника школи, який загинув   22.05.2022р., захищаючи територіальну цілісність України.