onexoxblackplanjoker123 Відділ освіти Гайсинської міської ради — Cемінар-нарада з питань науково-методичного супроводу реформи Нової української школи «Організація освітнього процесу в 5-х класах закладів загальної середньої освіти»

Cемінар-нарада з питань науково-методичного супроводу реформи Нової української школи «Організація освітнього процесу в 5-х класах закладів загальної середньої освіти»

   Bzfsdgf  Інститутом педагогіки Національної академії педагогічних наук України 15.02.2022р. для керівників закладів загальної середньої освіти та працівників Центрів професійного розвитку проведено семінар-нараду з питань науково-методичного супроводу реформи Нової української школи «Організація освітнього процесу в 5-х класах закладів загальної середньої освіти». До наради долучились директори (заступники директорів) ЗЗСО та працівники КУ «ЦПРПП» Гайсинської міської ради.

    В ході наради були розглянуті питання: впровадження Державного стандарту базової середньої освіти; методичні рекомендації щодо розроблення освітньої програми закладу загальної середньої освіти на основі типової освітньої програми для 5-9 класів закладів загальної середньої освіти; особливості вибору модельних навчальних програм; результати апробації пілотних матеріалів з навчальних предметів/інтегрованих курсів закладами-учасниками інноваційного проєкту. Означені питання висвітлили працівники Інституту, автори модельних програм та підручників, педагоги-практики, які апробували пропонований освітній ресурс.

     Наразі в школах територіальної громади педагогами проводиться робота з питань вивчення та вибору, або ж написання власних модельних програм для 5-х класів, а вже 28.02.2022р. учителі матимуть змогу обрати для роботи з п’ятикласниками підручники, які разом з програмами складуть навчально-методичні комплекти за якими працюватимуть з 1 вересня 2022р.

    Звертаємо увагу педагогів на те, що сьогоднішня нарада дає старт проведенню предметних семінарів які Інститут педагогіки буде проводити 16, 17 та 18 лютого 2022р. за графіком надісланим в школи територіальної громади Центром професійного розвитку педагогічних працівників, приєднатися до будь-якого семінару можна за посиланнями, які вміщує графік.

AFSBwegq

dgynthgfdx

dsabv

dsfbz

freatgrweQF

hkdjmsyjathSB

nbvzc

ntgbsdbs

uytrwefv