Моніторинг стану створення безпечних умов для дітей в закладах освіти
- Деталі
- Категорія: Новини
- Опубліковано: Четвер, 10 вересня 2020, 16:29
- Перегляди: 544
На виконання резолюції Прем’єр-міністра України Дениса Шмигаля від 04 вересня 2020 року № 37133/0/1-20 за результатами селекторної наради від 03 серпня 2020 року, постанови Головного Державного санітарного лікаря України від 22.08.2020 року №50 «Про затвердження протиепідемічних заходів у закладах освіти на період карантину у зв’язку поширенням коронавірусної хвороби (COVID-19)», розпорядження голови Вінницької обласної державної адміністрації від 09.09.2020 року №567, наказу Департаменту освіти і науки Вінницької обласної державної адміністрації № 239 від 07.08.2020 року «Про проведення моніторингу стану створення безпечних умов для дітей в закладах освіти області» працівниками Департаменту освіти і науки Вінницької обласної державної адміністрації та Головного управління Держпродспоживслужби у Вінницькій області було оглянуто частину закладів загальної середньої освіти Гайсинського району.
У ході перевірки було здійснено огляд приміщень закладів відповідно до вимог постанови №50 Головного Державного санітарного лікаря України, зокрема перевірялися наявність та розміщення графіка відвідування та входу в заклад відповідно до розподілу по класах, організацію щоденного проведення термометрії працівників, допуску до закладу та пересування ним лише у засобах індивідуального захисту, розміщення інформаційних плакатів, банерів про дотримання респіраторної гігієни та етики кашлю, наявність на всіх входах до закладу місць для обробки рук антисептичними засобами, забезпеченість контейнерами для використаних засобів індивідуального захисту, наявність розмежувальної розмітки руху здобувачів освіти та працівників по закладу, виконання вимог заборони допуску до закладу освіти батьків, сторонніх осіб, наявність у санітарних кімнатах рідкого мила та паперових рушників (або електросушарок для рук), наявність графіку харчування організації здобувачів освіти з розрахунку максимальної кількості учнів, які можуть одночасно вживати їжу, дотримання відстані між столами не менш, ніж 1,5 м, розміщення не більше 4-х осіб за одним столом, організацію питного режиму з використанням індивідуальних ємностей із забороною використання питних фонтанчиків, забезпеченість закладів всіма необхідними засобами із розрахунку на 5 робочих днів тощо. Члени комісії оглянули також окремі кімнати для тимчасового ізолювання учнів у разі виявлення у них ознак гострої респіраторної хвороби.
Результати моніторингу засвідчили, що у закладах загальної середньої освіти району, які були відвідані, здобувачі освіти та працівники дотримуються рекомендацій та заходів щодо протидії поширення коронавірусної хвороби (COVID-19) на належному рівні.