onexoxblackplanjoker123 Відділ освіти Гайсинської міської ради — Сучасний вчитель – сучасний урок!

Відповідно до плану роботи управління освіти , фізичної культури та спорту 17.04.2019 р. на базі РМК проведено районний семінар учителів зарубіжної літератури з теми: «Сучасний урок зарубіжної літератури в контексті компетентнісного підходу до навчання в школі»

Семінар відкрив завідувач районного методичного кабінету В.П. Сич, який підкреслив, що актуальність проблеми формування життєвих компетентностей учнів полягає в тому, щоб навчити школярів застосовувати знання, отримані на уроках, у реальному житті, що стосується і зарубіжної літератури, яка залучає учнів до скарбниці духовних та моральних цінностей загальнолюдської культури. Сучасне суспільство потребує людей нової формації, які не тільки знають, а й уміють, тобто є компетентними, а значить готовими до життя. Уроки літератури є важливими у цьому плані, тому що, знайомлячи з кращими зразками художнього слова, дають життєву настанову, розвивають духовність, а також формують ряд життєвих компетентностей.

Під час практичної частини семінару вчителі із задоволенням взяли участь у тренінговому занятті, яке для них організувала учасник українсько-польського проекту «Активний учитель з харизмою», учитель ліцею №7 м.Гайсин Г.В. Дем’янюк - вона щойно повернулась з Польщі, де у складі делегації педагогів Вінницької області знайомилась із освітою цієї країни. Ганна Володимирівна поділилась враженнями від побаченого, презентувала відвідані освітні заклади та провела цікавий тренінг з використання ігрових методик при проведенні уроків.

Н.А.Чорноус, учитель НВК: СЗШ-ліцей м.Гайсин, керівник РМО учителів зарубіжної літератури , презентувала учасникам районного семінару цікаву методику біоадекватного навчання, яку вона опрацювала разом з учасниками обласного семінару проведеного Вінницькою академією неперервної освіти.

Н.О.Яковенко, учитель СЗШ І-ІІІ ступенів с.Бубнівка, зацікавила учасників семінару напрацьованим досвідом роботи, авторською презентацією, та коментарем по методиці використання на уроках зарубіжної літератури критичного мислення.

Учитель зарубіжної літератури НВК:СЗШ – ДНЗ с.Рахнівка Л.В.Манчук поділилася своїми напрацюваннями щодо використання сучасних форм компетентнісного навчання учнів на уроках зарубіжної літератури.

Семінар пройшов у властивій філологам дружній атмосфері. Його учасники обговорили роль і місце предмета «Зарубіжна література» в процесі формування життєвих компетентностей.

Підсумок проведено у формі круглого столу, під час якого учасники семінару ділилися враженнями, обмінювалися думками від побаченого та почутого.

Заставнапнрпо

20190416 093930

20190416 100050

20190416 100147

20190416 100249

20190416 104620

20190416 104725

20190416 104733