onexoxblackplanjoker123 Відділ освіти Гайсинської міської ради — Роль фахівців психологічної служби у Новій українській школі

…..потрібно створити всебічно розвинену систему

зі зміною підходів до ролі та роботи психолога у школі…

 

Лілія Гриневич,

Міністр освіти і науки України

   

  Відповідно до плану роботи управління освіти, фізичної культури та спорту 14 березня 2019 року на базі ліцею №7 м. Гайсин (директор – Л.Г. Мендусь) відбувся семінар-практикум для фахівців психологічної служби району на тему «Налагодження здорової психологічної взаємодії між усіма учасниками освітнього процесу - головна місія психологічної служби в контексті Нової української школи». Учасників семінару гостинно зустріли адміністрація, вчителі та учні освітнього закладу, розповіли про здобутки та творчі плани, представили змістовну візитівку.

       Актуальним питанням на сьогодні є - роль фахівців психологічної служби у Новій українській школі. Практичні психологи та соціальні педагоги забезпечують у період змін та впровадження інновацій у системі освіти такий психолого-педагогічний супровід освітнього процесу, при якому всі його суб'єкти можуть якісно по-новому розкрити свій освітній потенціал, у своєму виступі зорієнтувала усіх присутніх методист психологічної служби району Л.П. Крук.

   Зібрання мало практичне спрямування та проводилось у формі майстер-класів. Учасники семінару переглянули тренінгове заняття «Я впевнений. Я та мої емоції. Я керую собою», проведене соціальним педагогом ліцею №7 м. Гайсин Л.В. Лисак з учнями 1-го класу. У ході заняття фахівець показала, як розпізнавати емоції за зовнішніми ознаками, розвивати здатність бути в контакті зі своїм емоційним станом, передавати його за допомогою міміки та жестів, розвивати комунікативні здібності.

   З метою підвищення професійної компетентності фахівців психологічної служби практичний психолог ліцею №7 м. Гайсин К.П. Гришанович провела майстер-клас щодо організації і проведення семінару-практикуму «Сучасні методи педагогічної взаємодії та спілкування». Катерина Петрівна продемонструвала, як потрібно відпрацьовувати навички ефективного спілкування, встановлювати контакт, підтримувати розмову, формувати навички синтонного спілкування та ознайомила учасників з ефективними комунікаціями в системі педагогічної взаємодії.

       На завершення семінару практичні психологи та соціальні педагоги поділилися своїми враженнями та дійшли до спільної думки, що налагодження здорової психологічної взаємодії між усіма учасниками освітнього процесу - є одним із основних завдань психологічної служби.

5. IMG-0046

1 IMG-0005

3 IMG-0019

 

4. IMG-0023

 

6. IMG-0044

8. IMG-0033

9 IMG-0043

10 IMG 2661

11 IMG 2739

12 IMG-0128

13 IMG-0079

14FullSizeRender

15 IMG-0126

16 IMG-0084

IMG-0092